Toți oamenii ministrului Șova: spioni ruși, masoni, condamnați. Oficialul de la Comunicații face afaceri cu oamenii oligarhilor ruși și cu masonul Stelian Nistor | DEZVĂLUIRE ROMÂNIA LIBERĂ

de Petru Zoltan , 07 iulie 2017 - stire actualizata la ora 18:03, 06 iulie 2017

Ministrul Comunicațiilor în Guvernul Tudose, Lucian Șova, are un anturaj de afaceri extrem de controversat. Șova este partener de afaceri cu colonelul (r) Boris Golovin, fost ofițer în trupele speciale Spetsnatz, aflate sub controlul GRU, serviciul secret de informații militare externe al Rusiei. Dar și cu Victor Ustinov, fostul atașat comercial al Rusiei la București, și, de asemenea, cu Adrian Chebuțiu, condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare pentru devalizarea uzinei UCM Reșița.

Pe 13 iunie 2017, premierul Sorin Grindeanu atrăgea atenția asupra legăturilor suspecte dintre liderul PSD, Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și Rusia. Cei doi i-ar fi reproșat lui Grindeanu că nu ar fi dezvoltat relațiile cu Rusia. „Mi se impută că nu am dezvoltat relații cu Moscova, deși UE a impus sancțiuni economice”, spunea fostul premier într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.  

Această declarație avea să se confirme câteva zile mai târziu, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a nominalizat pe Lucian Șova pentru funcția de ministru al Comunicațiilor în guvernul condus de Mihai Tudose. Băcăuanul Lucian Șova este partener de afaceri cu reprezentanții oligarhilor ruși în România, care au interese economice în zona companiei de stat UCM Reșița. Șova este asociat și cu masonul Stelian Nistor, Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat, dar și nașul de cununie al lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților. 

Șova, minciună de 19% în declarația de avere

Pesedistul Lucian Șova apare ca asociat în firma Regional Romlines SRL, care figurează că și-a întrerupt temporar activitatea. Conform declarației de avere completate în martie 2017, Șova susține că deține doar 1% din părțile sociale ale acestei firme. În realitate, deține 20% din firmă, pe persoană fizică, conform datelor de la Registrul Comerțului. Același procentaj de părți sociale este deținut și de colonelul (r) Boris Golovin. Restul părților sociale sunt deținute, în mod egal, de firmele Romcar Russian Buses S.A., A.C. Management SRL și Niso Transeurope SRL. Practic, fiecare firmă deține un procentaj de 20% din Regional Romlines SRL.

Golovin, șapte firme în România

Partenerul de afaceri al deputatului Lucian Șova, colonelul (r) Boris Golovin, a fost ofițer în trupele speciale ale GRU, serviciul secret de informații al Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei. Conform estimărilor făcute de specialiști, numărul agenților GRU este mai mare decât al agenților angajați în serviciile secrete militare ale SUA. Practic, GRU are spioni în toată lumea, inclusiv în România.

După ce colonelul Boris Golovin a fost trecut în rezervă, s-a apucat de afaceri tocmai în România. Numele acestuia apare ca asociat în șapte firme. Dintre acestea, singura care mai este în funcțiune se numește Global Energy Investment. Restul au fost falimentate, lichidate și radiate de la Registrul Comerțului. Firma Global Energy Investment este deținută în mod egal de Boris Golovin și Horia Constantin Bejan, fost director în Ministerul Industriilor. 

De la Golovin la Ustinov

La rândul ei, Global Energy Investment deține pachetul majoritar de acțiuni (85,38%) al firmei Global Internațional 2000 SA, aflată în faliment. Acțiuni la această firmă mai are și societatea Engineering Company Ziomar, înregistrată în localitatea Podolsk din Rusia. Printre acționarii Global Internațional 2000 SA se mai află ucrainenii Olga și Dmytro Pokhvata, rușii Alexey Ustinov și Victor Ustinov, Boris Golovin, dar și românii Horia Constantin Bejan, Valeriu Petru Achiriloaie și Nicolae Costache.

Victor Ustinov este fostul atașat comercial al Rusiei la București. El reprezintă interesele companiei Engineering Company Ziomar, casa de comerț a companiei rusești de stat ZiO Podolsk, producător de utilaje nucleare, implicată în programul de îmbogățire a uraniului din Iran. Alexey și Victor Ustinov dețin și firma Unita Construct, al cărei domeniu principal de activitate este dezvoltarea imobiliară.

Chebuțiu, alt asociat al lui Șova, condamnat pentru corupție

Unul din asociații deputatului Lucian Șova în Regional Romlines, compania A.C. Management este controlată de Adrian Chebuțiu. Acesta a fost președinte al Consiliului de Administrație și director general UCM Reșița. Numele lui Chebuțiu apare în mai multe dosare de corupție. Într-un dosar a fost acuzat de evaziune fiscală pentru că a făcut o înțelegere cu firma libanezului Said Baaklini ca să încaseze ilegal TVA de la stat. În urma acestei afaceri penale, libanezul Baaklini a solicitat returnarea ilegală a 60 milioane de euro.

Într-un alt dosar, Chebuțiu a fost acuzat că a prejudiciat UCM Reșita cu peste 27 de milioane lei. În calitate de director general la UCM Reșita, Chebuțiu a încheiat mai multe contracte dezavantajoase pentru compania de stat  cu firma A.C. Management, la care este asociat. Pentru afacerile de corupție Adrian Chebuțiu a fost condamnat la cinci ani de pușcărie.

AC Management l-a avut asociat unic pe Adrian Chebuțiu. Ulterior, 90% din părțile sociale au fost trecute pe numele firmei Ice Investing Consulting Engineering SA, din Elveția. În prezent firma este administrată de Lăcrămioara Sofia Chebuțiu.

Adrian Chebuțiu este și el asociat cu colonelul rus Boris Golovin în firma Robus Reșița, aflată în lichidare. La Robus Reșița, acționar majoritar este compania de stat UCM Reșița.

Asociat și cu nașul mason al lui Valeriu Zgonea

Firma co-deținută de pesedistul Lucian Șova are printre asociați și compania Romcar Russian Buses SA. Asociatul majoritar al Romcar este Ion Nicolaev, născut în localitatea Grigoriopol din Republica Moldova. Nicolaev îi are ca asociați pe Barbu Gheorghe și Corneliu Roșu. În prezent, firma se află în faliment. 

În Regional Romlines mai are părți sociale și firma Niso Transeurope, controlată de deputatul Lucian Șova și masonul Stelian Nistor, Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat, dar și nașul de cununie al lui Valeriu Zgonea, fostul președinte al Camerei Deputaților.  

Consilier la Mitrea și Videanu

Lucian Șova pare a fi indispensabil pentru membri ai Executivului nu doar din PSD, ci și din alte partide. Actualul ministru al Comunicațiilor a lucrat atât pentru pesedistul Miron Mitrea, cât și pentru pedelistul Adriean Videanu.

Trei funcții de la Miron Mitrea

Lucian Șova deține pachetul majoritar de acțiuni (53,34%) de la firma Cominfortrans SA, din Bacău, care are ca obiect principal de activitate transportul rutier de mărfuri. Deputatul și-a evaluat acțiunile la suma de 48.000 lei. Conform declarației de avere din 2012, Șova figura că și-a împrumutat propria firmă cu 187.000 lei. Până în prezent, a recuperat doar 10.000 lei din suma împrumutată.

Societatea Cominfortrans a fost condusă de Șova timp de zece ani, între anii 1991 și 2001. În toată această perioadă, a deținut funcția de manager general. De la firma de trans-port, Șova a ajuns consilierul consilierul personal lui Miron Mitrea, pe atunci ministru al Transporturilor, Construcțiilor și Turismului. Șova se ocupa de consiliere, coordonare, analize și reprezentare. După patru luni în slujba lui Mitrea, a fost transferat pe funcția de director general adjunct la Autoritatea Rutieră Română. A stat pe funcție doar câteva luni, apoi Miron Mitrea l-a pus pe actualul ministru în funcția de director general al Departamentului Transporturi Rutiere. Și-a păstrat funcția până în iulie 2005. Apoi, s-a retras la Bacău, unde a fost consilier al managerului de la firma Cominfortrans SA. 

Secretar de stat sub Boc

În martie 2009, Lucian Șova a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei de premierul Emil Boc. Ulterior, în octombrie 2009, ajunge consilier personal al lui Adriean Videanu, care deținea în acea perioadă funcția de ministru al Economiei. Odată cu plecarea lui Videanu de la Economie, în septembrie 2010, a plecat și Lucian Șova, care a revenit pe postul de consilier al managerului de la firma băcăuană Cominfortrans. Tot atunci, Șova a fost numit în funcția de președinte al Spitalului Județean Bacău, unde a rezistat până la sfârșitul anului 2012.

Alegerile parlamentare din 2012 i-au adus actualului ministru un mandat de deputat în Parlamentul României. Ca urmare, a devenit secretar la Comisia pentru Industrii și Servicii, apoi, din februarie 2014, a trecut la Comisia pentru Transporturi și Infrastructură. Din 2016 deține și funcția de secretar al acestei comisii parlamentare.   

Semne de întrebare asupra averii lui Șova

Declarațiile de avere ale deputatului Lucian Șova ridică numeroase suspiciuni. El susține că, în  2012, a împrumutat suma de 11.000 euro de la o anume Doina Șchiopu. La rândul ei, Șchiopu a împrumutat suma de 20.000 euro de la Horia Ionuț Olinic, fiul lui Lucian Șova. Ulterior, împrumutul luat de Șova a crescut la 120.000 lei, în 2017.

„Aceste împrumuturi sunt foarte suspecte și pare a fi o spălare de bani. De ce nu s-a împrumutat deputatul direct de la fiul său?”, a spus pentru RL, sub anonimat, un ofițer de poliție specializat în spălarea banilor.

„Credit“ inutil de 11.000 euro

În anul 2012, deputatul a declarat că deține în coproprietate cu Florin Turturică un teren de 10.000 mp în comuna Limanu, din județul Constanța. Împreună cu soția sa, Carmen Șova, deținea un apartament de 44 mp în București. În plus, Carmen Șova mai avea un apartament în Bacău. Tot în 2012, în conturi avea aproximativ 270.000 lei, 34.000 dolari și 12.133 euro. Cu toate acestea, contractase un „credit” de la Doina Șchiopu în valoare de 11.000 euro, scadent în 2020. Pe atunci, Carmen Șova lucra în Ministerul Afacerilor Interne, de unde primea un salariu de aproximativ 43.000 lei, iar el încasa 22.600 lei de la Cominfortrans. Din 2016, soția sa nu mai apare în declarațiile de avere.

Și-a angajat fiul la Consiliul Județean

Conform presei locale, deputatul Șova și-a angajat fiul, Horia Ionuț Olinic, la Consiliul Județean Bacău pe funcția de șef al Serviciului Relații cu publicul și administrația publică locală. Din declarația de avere a tânărului Olinic depusă în 2013 rezultă că acesta a lucrat la firma Contensa, de unde a primit un salariu  de 8.278 lei.

Deși nu are casă, masă sau alte bunuri în proprietate și nici alte venituri oficiale, Olinic a împrumutat-o cu suma de 20.000 euro pe Doina Șchiopu, cea care îl creditase pe tatăl lui. În plus, era și patronul firmei Ponte Trading, pe care o evaluase la peste 167.000 lei. Între timp, firma și-a întrerupt temporar activitatea. 

Conturile fiului au crescut suspect

În anul 2015, Olinic figura că a primit jumătate dintr-un apartament din Bacău de la mama sa. În septembrie 2016, Horia Olinic împreună cu Ciprian Olinic au moștenit mai multe proprietăți. Printre acestea, un teren de 905 mp cu tot cu casa construită pe el, dar și trei apartamente în Bistrița. În plus, și-a cumpărat un Mercedes GLK fabricat în 2013. Tot în declarația sa de avere, Horia Olinic a menționat că și-a vândut partea de moștenire cu suma 90.000 euro și două mașini cu 15.000 lei.

La capitolul “active financiare”, Horia Olinic a menționat că deține un depozit bancar în care se află 110.000 lei, bani care nu se regăsesc în declarația de avere din 2015. Într-o altă declarație de avere, din februarie 2016, Olinic declara că are în contul deschis în anul 2014 doar 15.000 lei. 

În timp ce era șef de serviciu la Consiliul Județean, angajat cu normă întreagă, Horia Olinic declara că în perioada februarie-iunie 2016 fusese angajat ca șofer de camion pentru firma Ontario INC, activitate în urma căreia a primit un salariu de 15.000 dolari canadieni. 

Rușii lui Șova, asociați și cu italienii de la ENEL

Partenerii de afaceri ruși ai deputatului Lucian Șova s-au orientat și către afacerile cu energie. În anul 2007, firma Global Internațional 2000 s-a asociat cu italienii de la Enel și Romelectro pentru a construi una dintre cele mai mari termocentrale pe cărbune din sud-estul Europei, pe un teren de 36 de ha din Galați. Investiția fusese estimată la suma colosală de două miliarde de euro.

Organizația “Greenpeace” a protestat împotriva acestui proiect, care ar fi urmat să înece în poluare Galațiul. „Poluarea atmosferică generată de viitoarea termocentrală va cauza, anual, moartea prematură a 40 de persoane. Timp de patru decenii, aceasta ar polua atât aerul din Galați, cât și din alte orașe, precum Constanța, Călărași, București, Iași, afectând sănătatea a milioane de români. Termocentrala nu va oferi societății avantaje notabile nici din punct de vedere economic, fiindcă firma italiană Enel a ales să o construiască în Zona Liberă Galați, astfel încât să nu plătească taxe la stat pentru cărbunele importat din Ucraina. Milioanele de tone de cărbune astfel importat ar urma să fie transportate pe Dunăre, cu influențe uşor de imaginat asupra mediului natural”, se menționa în raportul “Greenpeace”.

Golovin a luat Uzina Termoelectrica Giurgiu

Interesul pentru energie al rușilor de Global Internațional 2000 se regășește și în Uzina Termoelectrica Giurgiu SA, asociată cu colonelul Boris Golovin. Uzina Termoelectrica Giurgiu a fost privatizată în anul 2010 de Consiliul Județean Giurgiu, deși era singura firmă care furniza energie termică pentru giurgiuveni. În prezent, fosta societate de stat se află în faliment.

Pe 31 mai 2010, prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 125/2010, s-a aprobat contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni ale SC Uzina Termoelectrica Giurgiu SA către Global Internațional 2000 SA pentru suma de 21.724.622,69 lei. Tot în anul 2010, Consiliul Județean Giurgiu s-a decis să cumpere Centrala Termică Giurgiu și terenurile aferente de la Uzina Termoelectrica, pe care tocmai o privatizase. 

Prețul plătit de Consiliul Județean Giurgiu a fost de 14,7 milioane lei, bani care au ajuns în conturile firmei Global Internațional 2000 SA. 

Comentarii

 • Ghiepardu

  09 iulie 2017 17:24

  din 1989 ne-am pierdut libertatea, o armata de KGBisti a invadat tara timp de 2 ani pana ce ILIESCU si-a consolidat regimul. MASONERIA a recrutat comunistii in frunte cu Nastase-Bombonel, securistii din toate "partidele" si i-a pus la distrugerea Economiei Nationale si Globalizare fortata SOROS-OBAMA-HILLARY, TOTI ZIARISTII NUMAI SUB ACOPERIRE pentru spalare pe creier inaintea venirii ANTIHRISTULUI.

  raspunde comentariului
 • C

  07 iulie 2017 10:45

  Deșeu tradator kremlinofil!Cred ca din pacate suntem in plin razboi hibrid.Doamne ajuta Romania!

  raspunde comentariului
 • Dara

  07 iulie 2017 9:42

  Nu inteleg de ce "masoni" se afla intre "spioni rusi" si "condamnati". Sunt doar niste amarati care se cred luminati. Ati fi folosit la fel "protestanti", "evanghelisti" sau "budisti"?

  raspunde comentariului
 • Daniel

  06 iulie 2017 20:10

  Asa i-si fac Rusii LEGATURI MAFIOTE cu PARTIDELE ASA ZISE SOCIALISTE fostele pardide bolsevice DIN ESTAsta stie si fiul meu de 7 ani

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  06 iulie 2017 16:39

  SUB OCUPATIE PESEDISTA. PSD-ul este, in fapt, o armata de ocupatie in Romania. A castigat alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, cu doar 18 la suta din numarul persoanelor cu drept de vot trecute pe liste. O parte din voturile obtinute, sunt de la membrii PNL cumparati la bucata. Si totusi, pesedistii, cat si posturile obediente RTV si Antena 3, nu pierd prilejul sa ne amintesca, zilnic, despre ,,Victoria istorica a PSD la alegerile din 11 decembrie 2016,, . Oare aceasta victorie jenanta, obtinuta cu voturi ale tradatorilor din PNL, ii da dreptul PSD-ului sa lase tara la cheremul lui Dragnea, un om lipsit de competente si care este dovedit de presa de investigatii ca cel mai mare hot si escroc din istorie ? In 6 luni de la alegeri, Guvernul Dragnea 1 nu a realizat nimic. Am trait numai cu minciuni. Nu ati creat nicio crestere economica. Ati creat doar proteste de strada cu sase sute de mii de cetateni care v-au huiduit. Ati avut o singura preocupare sa mentineti Romania destabilizata si sa o destabilizati mai rau. In acest scop, luptati cu disperare sa puneti stapanire pe Justitie, ca sa nu ajungeti in puscarie, si ca sa va scoateti confratii situati dupa gratii. Ati cucerit CCR-ul cu papusa Dorneanu si in prezent asediati DNA, dupa care va urma atacul la presedintele Iohannis.Oare, intamplator a format Dragnea un nou guvern in care misuna neispravitii si tradatorii de tara ? Pe cine serviti, pe rusi ?

  raspunde comentariului
 • Iosif Morac

  06 iulie 2017 15:45

  Oare servicile romane in ale spionajului economic stau cu mainile in buzunar,s-au nu sunt capabili sa anihileze influientele rusesti, care ne-au adus atat rau. Ce pazesc lucratorii servicilor romane, cine ii blocheaza in a reactiona impotriva intereselor noastre a romanilor oamenii acestei blestemate tari care este condusa de o clasa politica ce serveste doar proprilor interese.

  raspunde comentariului
 • Cu Luluta la Parlament

  06 iulie 2017 15:42

  Ce tot dati cu rusii astia parca'ar fi bolaevici.Ati uitat de decoratiile lui Stalim decmerit pt armata americana?Ce armata romana a facut pact cu Stalin?Noi am fost aliati?Noua ne-au luat si Bucovina si Basarabia iar tezaurul l-au prefacut in vodka pt frontul din vest.Azi si-au instalat portavion in Crimeea si fac aliante spatiale si militare in Siria cu americanii.Ar trebui sa nu ascundem mafia romana dupa ambasada si saciesim sa cerem Basarabia ,tezaurul de tablouri,sa facem acord de pace cu ei,sa ajutam metalurgia romana prin ei,,ma refer la rusi de cuvant.La fel alimente contra gaze.Nu tot ce e rusesc e bolsevic,sahul,baletul,cartile,gazul,CM la care nu vom merge.De ce in 12 ani Luluta nu a anchetat mafia rusa?Nu va mai ascundeti dupa rusi pupandu-i in chur..Asa a patit Nuti si Cocos sibuite unde au ajuns-unu la parnaie a doua aut of politics...

  raspunde comentariului
 • Gigel

  06 iulie 2017 15:20

  Uite cum iese totul la iveala, iese câte un șmeker țipând ca ne fura UE si se pare ca tot rusii ne fura mai vârtos. Pe ce fabrici au pus mâna s-a ales praful sau este pe cale sa se aleaga praful. Altul ca ii baga DNA la racoare nevinovati, dar nici unul nu a spus ca nu a furat, ci doar ca l-a tradat sistemul. Macar la UE au facut fabrici care lucreaza si angajeaza români sa nu plece in strainatate, ai ce sa nationalizezi, rusii sunt ca tătarii nu lasa nimic in urma ard tot vezi Hunedoara, Zalau Nu are nimic avem ceva milioane de fraieri care ii voteaza dupa principiul dupa mine potopul. Chiar sunt curios oare de ce românii nu se duc la muncă in Rusia, tot UE. Poate ca rusii nu au nimic de oferit. Despre baietii de la putere stim toți ca unchiu lui Dracne a fost decorat de Putin, dar lumea uita...ca femeile minte scurta poale lungi

  raspunde comentariului
 • Cu Luluta la Parlament

  06 iulie 2017 14:37

  Las ca ne scapa Luluta de ei sare Luluta cu un dosar fresi decum citeste direct la premier...ca de 12 ani incearca saraca sa lucre la Behtel ca a ramas doar capuri de pod si niscaiva nisip de autostrada si au fugit cu miliarde...si nimica acum cubajutor Klementim poate reevalueaza paguba statului roman.

  raspunde comentariului
 • Kermit

  06 iulie 2017 14:28

  Tradatorii ar trebui legati pe 1000 de ani precum Satana ... Cei care tradeaza la rusii ar trebui sa aiba aiba parte de bonus adica inca 1000 de ani.

  raspunde comentariului
 • Groza

  06 iulie 2017 13:28

  "Mergand pe repede" nu a fost timp sa fie ferificati.

  raspunde comentariului
 • nick

  06 iulie 2017 13:19

  Acest Sova seamana izbitor de tare cu celebrul Brucan!

  raspunde comentariului
  • Kermit

   06 iulie 2017 14:31

   Nu seamana de loc cu Brucan chiar daca are fata de bolsevic ... E un porc autohton autentic ... filorus , iubitor de euroi ...

   raspunde comentariului
 • VOICAN MARIN

  06 iulie 2017 13:10

  Îi recomandăm să facă afaceri i cual-Qaida, Coreea de Nord i IISU, măcar să fie tacâmul complet, dar vin i-treb PARLAMENTUL Cîd l-ai analizat, nu tiai ce hram poaretă? Domnilor, ne facem de râsul Uniunii Europene Iohannis zice că vrea oameni la guvernare fără să aibă vreo pată, îl admite pe Mihai Tuidose dintrun condei, iar cu eci acer conduc ministerele... să-i lăsăm în pace, că tiu ei în ce groapă ne bagă. Opoziia a adormit în Prlament i s-a mulumit să nu voteze, nu frailor!... trebuia să vă facei datoria de oameni pe acre v-am ales i ne facei de ruine. Puplicai, cerei OPINIEI PUBLICE să ia poziie. Onoare ziarului ROMÂNIA LIBERĂ!

  raspunde comentariului
 • PSD caghebe filiala Romania

  06 iulie 2017 12:53

  PSD este reprezentanta statului imperialist de la est de la "revolutia din decembrie" de cand Ilici caghebe a luat puterea sprijinit de Kremlin.O evidenta greu de negat!

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  06 iulie 2017 8:16

  Pai, un lucru e hiper-cunoscut si-anume faptul ca, din servicii, francmasonerie sau pcr, nu iesi decat cu picioarele inainte, toasi.

  raspunde comentariului
 • viceversa

  06 iulie 2017 8:14

  In orice hotie, cautati de unde vin si unde se duc banii! Asa se descopera adevarul de musamalele lui.

  raspunde comentariului
 • R

  06 iulie 2017 7:11

  La vremuri noi, tot noi.

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 iulie 2017 4:59

  MAINTREMUL,AJTOHTON.DEZINFORMAREA

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 iulie 2017 4:57

  CIRC,PE banii,prostilor.sclavilor ,mortilorsi fraierilor,BORFASI,MAFIATERORIDSTI GLOVALISSTI

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 iulie 2017 4:53

  SSECU,SSERVICILE

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 iulie 2017 4:52

  CIRCUL,DE STAT,AL STATULUI,DE DREPT A-L MAFIEI,CORUPTIEI,DEEP STATUL,MAFIOT DE XREPT AL,TRADATORILOR,MAFIOTILORGLOBALIST,YOU,THE FAKE MEDIA,MAINSTREMUL,MAFIEI,TERORIZMULUI GLOBALIST,ONE RULERS,SND THE REST,WACHING UP,TREZITI-VA

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 iulie 2017 4:44

  CIND SAREAM,EU,NOI,LA GITUL,LOR ALTERORISTILOR,,MAFIOTILOR, CORUPTILOR,MAI CONCRET,IN ENGHLISN,IT LIKE,THE ANGLO-SAXON,sau vice,Ma ,mther,F...K....R.ASTIA,CAPI,DESERVICILOR,ORGANIZATILOR,OCULTE SECRETE,SUNTEM,PE VOI

  raspunde comentariului
 • costica

  06 iulie 2017 3:16

  NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI!Lucrati acasa,la calculator,in timpul liber.Pe langa alte tipuri de castiguri,noi am dat deja si extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017.Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas,in asa fel incat sa castigati sigur,simplu si comod bani.Oferim si solicitam SERIOZITATE.Nu ne cautati decat dupa ce va-ti hotarat cu seriozitate!Cereti mai multe detalii la adresa de gmail pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
  • Catavencu

   06 iulie 2017 3:34

   coane Costica, SE SCRIE V-ATI NICIDECUM VA-TI. VEZI MATA CEEA CE SE CHEAMA GRAMATICA LIMBII ROMANE...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design