29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialO elevă din Covasna a obținut 10 pe linie la Bacalaureat

O elevă din Covasna a obținut 10 pe linie la Bacalaureat

O elevă de la Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe, Patricia Silvia Mihalca, absolventă a secției de Filologie, a avut media 10 la examenul de Bacalaureat, informează Agerpres.

Directoarea adjunctă a Colegiului, prof. Maria Băilă a declarat luni, pentru Agerpres, că Patricia a fost o elevă foarte conștiincioasă, a citit foarte mult, a fost olimpică la Limba română și merită pe deplin felicitări.

Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe, cel mai mare liceu cu predare în limba română din județul Covasna, a obținut pentru al doilea an consecutiv cele mai bune rezultate din județ la Bacalaureat, situându-se la locul I cu o rată de promovabilitate de 90%. Maria Băilă consideră că rezultatele se datorează deopotrivă seriozității elevilor și cadrelor didactice.

'Munca, seriozitatea și dăruirea sunt definiția succesului nostru, seriozitatea copiilor și a cadrelor didactice care și-au făcut cu conștiinciozitate datoria (…) La fiecare disciplină, cadrele didactice au ținut ore suplimentare gratuite pentru elevi și ne bucurăm foarte mult pentru aceste rezultate', a declarat prof. Maria Băilă.

La nivelul județului, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de peste 56% înaintea contestațiilor, cu aproape 13 procente mai mare decât anul trecut.

Pe locul II, în funcție de procentul de promovabilitate, s-au situat Colegiul teoretic 'Szekely Miko' și Liceul teoretic 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe, ambele cu predare în limba maghiară, cu 89,19%, respectiv 84,52%.

O performanță deosebită a realizat și eleva Roșu Krista de la Colegiul 'Szekely Miko' din Sfântu Gheorghe, care a obținut media generală 9,88, respectiv 9,55 la Limba și literatura română și 10 la celelalte probe ale Bacalaureatului.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Tehnologic 'Kos Karoly' din Sfântu Gheorghe (promovalibitate 7,41%) și Liceul Tehnologic 'Nicolae Bălcescu' din Întorsura Buzăului (13,89%).

Cele mai citite

Primăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a semnat un acord de împrumut pe baza căruia va construi un spital de 145,8 milioane de euro. Acordul semnat...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă