36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran,...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea de Nord, sau care include piese furnizate de China.

Această dezvăluire este prezentată într-un mesaj care a fost postat pe internet de Ambasada Statelor Unite la București.

Putin intensifică încă o ofensivă împotriva Ucrainei și aruncă în luptă val după val de soldați ruși, drone iraniene, artilerie nord-coreeană, rachete și avioane de luptă construite cu piese furnizate de China. Săptămânile și lunile următoare vor fi grele pentru ucraineni, care deja au sacrificat atât de mult. Dar Ucraina nu este singură. Recent, piloți ucraineni au fost antrenați să piloteze avioane F-16″, precizează mesajul postat de Ambasada SUA.

Antrenamentul deja finalizat de piloții ucraineni s-a desfășurat în Danemarca, precizează Ambasada SUA. În imaginile postate pe internet se observă câteva avioane de luptă cu dublă comandă – cele care se folosesc în misiuni de instruire a piloților. Danemarca este una dintre țările care ar urma să ofere Ucrainei avioane F-16.

În viitor, piloți din Forțele Aeriene ale Ucrainei ar urma să se pregătească în România, în cadrul Centrului de instruire F-16 de la Fetești.

Citește și:

Voluntarii ruși din “Freedom of Russia Legion” donează echipament pentru armata Ucrainei

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă