36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMesagerul de pace al Papei Francisc, cardinalul Zuppi, va merge la Moscova...

Mesagerul de pace al Papei Francisc, cardinalul Zuppi, va merge la Moscova și la Kiev

Cardinalul Matteo Zuppi, mesagerul Papei Francisc în vederea restabilirii păcii în Ucraina, urmează să ajungă la Moscova și la Kiev.

Cardinalul Zuppi și-a exprimat disponibilitatea de a face aceste călătorii, afirmă o știre transmisă de agenția de presă a Rusiei, TASS, la data de 2 iunie 2024.

Unul dintre obiectivele trimisului Vaticanului este de a facilita întoarcerea la familiile lor a minorilor din Ucraina care au ajuns în Rusia. Guvernul de la Kiev susținea că, practic, acești copii au fost răpiți de ruși, din acele regiuni ale Ucrainei pe care le-au ocupat începând cu data de 24 februarie 2022.

În septembrie 2023, deci după ce începuse actualul război în Ucraina, cardinalul Matteo Zuppi a făcut și o vizită în China. După cum se știe, China comunistă este unul dintre puținii aliați ai regimului Putin, aflat la putere în Rusia. În iulie 2023, cardinalul italian a avut și o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat și el un set de propuneri, pe care le-a denumit „Formula de Pace„.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă