38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDirectorul executiv al Nvidia a anunțat când se va lansa următoarea generație...

Directorul executiv al Nvidia a anunțat când se va lansa următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială

Directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială (AI) se numește Rubin și va fi lansată în 2026, notează Reuters.

Rubin va include noi procesoare grafice (GPU) și centrale (CPU), precum și cipuri de rețea, a declarat Huang la National Taiwan University din Taipei, în cadrul târgului Computex. Cu toate acestea, Huang a oferit puține detalii.

Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicațiile de inteligență artificială vor include memorii de ultimă generație cu lățime de bandă mare, produse de companii precum SK Hynix (000660.KS), Micron (MU.O), și Samsung (005930.KS).

Huang a declarat că, în prezent, compania intenționează să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerând programul anterior de lansare, care era de aproximativ o dată la doi ani.

Dominând aproximativ 80% din piața cipurilor de inteligență artificială, Nvidia se află într-o poziție unică atât ca cel mai mare facilitator, cât și ca beneficiar al dezvoltării în creștere a inteligenței artificiale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă