34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Scholz pentru Putin: "NATO va apăra fiecare centimetru pătrat din...

Mesajul lui Scholz pentru Putin: „NATO va apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul său”

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat, într-un discurs susținut la Forumul economic est-german de la Frankfurt, importanța deciziei recente a NATO de a-și consolida frontiera estică. Această măsură este destinată să descurajeze Rusia și să transmită un mesaj clar Moscovei că Alianța Nord-Atlantică este pregătită să se apere dacă va fi necesar, relatează Reuters.

Scholz a evidențiat rolul semnificativ pe care Germania l-a jucat în asigurarea unei prezențe puternice a NATO în țările baltice, situate la frontiera Rusiei. Această implicare a Germaniei datează de aproape un deceniu și subliniază angajamentul țării în cadrul Alianței pentru protejarea membrilor săi estici.

Premierul lituanian, Ingrida Simonyte, a participat de asemenea la forum, evidențiind importanța colaborării și solidarității în fața amenințărilor externe. Consolidarea frontierei estice a NATO nu este doar un gest simbolic, ci și o măsură practică menită să întărească securitatea regională și să descurajeze orice potențială agresiune din partea Rusiei.

„Şi pentru că ameninţarea din Rusia va continua, noi şi alţi aliaţi am decis anul trecut să desfăşurăm unităţi suplimentare în statele baltice şi să cantonăm acolo o întreagă brigadă permanentă în viitor”, a spus Scholz, potrivit Agerpres.

„Dar această schimbare în politica de securitate este necesară pentru a arăta Rusiei: suntem pregătiţi să apărăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO împotriva atacurilor”, a subliniat el.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă