37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSănătatePrimăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a semnat un acord de împrumut pe baza căruia va construi un spital de 145,8 milioane de euro.

Acordul semnat la data de 31 mai 2024 cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) se referă la un împrumut de 72,9 milioane de euro, garantate din Fondul InvestEU, care va permite construirea unui spital de tip „greenfield”. Acordul a fost semnat de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și de vice-guvernatorul BDCE pentru Țările din Grupul de Interes, Tomáš Boček.

Se preconizează că lucrările de construcție pentru noul spital vor dura trei ani. Bugetul total aferent este de 145,8 milioane de euro. Împrumutul BDCE va fi susținut și prin grantul acordat prin Platforma de consiliere InvestEU, în cuantum de 1,8 milioane de euro, în vederea finanțării cheltuielilor aferente managementului de proiect pe durata fazei de pregătire și proiect.

Noul spital urmează să aibă peste 300 de paturi, incluzând opt secții, opt săli de operație, șapte săli de nașteri și un compartiment de primiri urgențe.

BDCE are ca membri 43 de țări. România s-a alăturat BDCE în anul 1996. Din acel moment, Banca a aprobat, în total, 44 de proiecte, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă