13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialFetiţă de cinci ani, grav accidentată la Moldova Suliţa, transferată cu elicopterul...

Fetiţă de cinci ani, grav accidentată la Moldova Suliţa, transferată cu elicopterul la Iaşi

Accidentul s-a produs ieri la orele dimineţii, în comuna Moldova Suliţa – fetiţa s-a desprins din mâna tatălui care o conducea la grădiniţă şi a intrat în plină stradă, moment în care a fost izbită de o autoutilitară – după două drumuri, la Spitalul Municipal Câmpulung şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, victima a fost transferată, la orele amiezii, cu un elicopter SMURD la Iaşi, unde a suferit o operaţie de evacuare a hematomului cranian.

Un grav accident s-a petrecut, ieri, în comuna Moldova Suliţa, în urma căruia o fetiţă de numai cinci ani şi şapte luni a ajuns în stare critică la spital. Tragicul eveniment a avut loc în jurul orei 07.00 dimineaţa, în timp ce fetiţa şi surioara sa erau conduse de către tatăl lor către grădiniţă, respectiv şcoală. Mama fetiţei a povestit cum în acel moment, micuţa a dat drumul mâinii tatălui şi a încercat să traverseze strada printr-un loc nemarcat, fără să se asigure, pentru ca în următoarea clipă să fie izbită de o autoutilitară care circula regulamentar.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, autoutilitara era condusă de Gheorghe P., sucevean din comuna Bilca, în vârstă de 32 de ani. Acesta se deplasa cu o remorcă ataşată pe DJ 175, din direcţia de mers Pojorâta-Izvoarele Sucevei, iar la kilometrul 30 a suprins-o şi accidentat-o pe minora B.A. Conform examinării făcute de medicii urgentişti în Camera de Stabilizare a Unităţii de Primire Urgenţe Suceava, impactul nu a fost unul puternic. “Se pare că victima nu a fost izbită cu putere, pentru că nu prezenta nicio altă julitură. În accidente de genul acesta, la înălţimea unei fetiţe de cinci ani, ar fi trebuit să apară leziuni la nivelul bazinului, dar în acest caz, se pare că leziunile suferite la cap s-au datorat mai mult căzăturii”, a declarat dr. Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava şi medic urgentist în Unitatea de Primire Urgenţe.

Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, cu o autosanitară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. La primul examen medical, medicii i-au stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral şi facial, plagă parietală stângă şi comă de gradul III. Fetiţa aflată în stare de inconştienţă a fost intubată de urgenţă şi transportată, din cauza stării critice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde s-a încercat stabilizarea victimei pentru mai bine de două ore. Dr. Tiberiu Brădăţan a declarat că micuţa în vârstă de numai cinci ani s-a prezentat cu un hematom de dimensiuni importante. “Am făcut toate investigaţiile necesare, inclusiv tomografie computerizată, şi am constatat că principala leziune se află la nivelul craniului. Victima are o fractură a calotei craniene şi un hematom extradural de dimensiuni mari. La momentul actual fetiţa este în comă, dar respiră spontan, ceea ce e un semn bun, şi este de dorit să rămână cât mai liniştită, pentru a se putea interveni chirurgical”, a precizat Brădăţan.

Cu toate că intervenţia chirurgicală pentru evacuarea hematomului putea fi realizată şi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în timp mai scurt şi mai sigur pentru viaţa pacientei, familia acesteia a solicitat transferul la o unitate medicală din Iaşi. Un elicopter SMURD a fost chemat pe stadionul Areni din Suceava, de unde victima a fost preluată de pe ambulanţă în jurul orei 13.00. Aceasta a fost transportată la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost operată de urgenţă pentru evacuarea cheagului de sânge format între creier şi oasele craniene.

Agenţii de poliţie care au sosit la locul accidentului l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul autoutilitarei. Rezultatul a fost negativ şi ulterior i s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Şoferul s-a ales cu dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Cele mai citite
00:00:33

VIDEO. Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia

Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc vineri (1 decembrie) în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia, au anunțat autoritățile. Persoana, pe care...

Actorul din “Singur acasă” a primit o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame

La vârsta de 43 de ani, Macaulay Culkin, celebrul actor care a devenit cunoscut pentru rolul său în "Singur acasă", a primit în cele...

Ministrul Culturii: “Marile studiouri americane sunt interesate să revină în România”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, dezvăluie că marile studiouri americane manifestă un interes semnificativ pentru revenirea în România. "Marile studiouri americane sunt interesate să revină în...
Ultima oră
Pe aceeași temă