29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump și-a făcut cont pe TikTok și a strâns peste un...

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok și a strâns peste un milion de urmăritori foarte repede

La câteva ore după ce s-a alăturat TikTok, candidatul republican la președinție Donald Trump a atras peste 1,3 milioane de adepți pe platforma de socializare a videoclipurilor scurte pe care a încercat să o interzică în calitate de președinte, din motive de securitate națională, notează Reuters.

Decizia de a se alătura sâmbătă platformei l-ar putea ajuta pe fostul președinte să ajungă la alegătorii mai tineri în cea de-a treia sa candidatură la Casa Albă. El se află într-o cursă strânsă cu actualul președinte democrat Joe Biden înainte de alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Campania electorală a lui Biden este prezentă deja pe TikTok, deși Biden a semnat un proiect de lege care ar interzice aplicația, folosită de 170 de milioane de americani, dacă proprietarul ei chinez ByteDance nu renunță la ea.

Trump a postat sâmbătă seara un videoclip de lansare pe contul său, care are adresa @realdonaldtrump. Videoclipul îl arată pe Trump salutând fanii la un meci din Ultimate Fighting Championship din Newark, New Jersey.

ByteDance contestă în instanță legea care îi impune să vândă TikTok până în ianuarie anul viitor, în caz contrar riscând o interdicție. Casa Albă dorește, din motive de securitate, ca aplicația TikTok să nu mai fie condusă de chinezi.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă