32 C
București
sâmbătă, 6 iulie 2024
AcasăSportUSL: Pelerinaj de urgenţă prin filiale

USL: Pelerinaj de urgenţă prin filiale

Crin Antonescu şi Victor Ponta admit că negocierile strânse privind împărţirea teritoriului între candidaţii PSD, PNL şi PC, dar şi ordinele venite de la centru continuă să inflameze spiritele în filialele USL.

Stabilirea candidaţilor comuni pentru alegeri, din partea USL, a încins spiritele în unele judeţe, aşa că va fi necesară calmarea acestora cu ajutor de la centru. Cei care vor face pace între membrii USL nemulţumiţi de modul în care a fost decisă împărţirea puterii, în eventualitatea câştigării de către opoziţie a alegerilor de la anul, vor fi chiar cei doi copreşedinţi ai Uniunii, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Aceştia au anunţat că vor merge în teritoriu, în judeţele unde „există supărări”, iar mesajul transmis de la centru este unul de împăcare. „În acest week-end am înţeles că există supărări nu doar în Maramureş. Nu am reacţionat, nu cred că trebuie reacţionat cu aceeaşi supărare”, a declarat ieri Ponta. Aleşii locali ai PSD din Maramureş ar dori desemnarea unui candidat propriu la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Ei au anunţat chiar că au luat o decizie în acest sens, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean şi îi vor trimite un memoriu preşedintelui din Kiseleff. Iniţiativa vine după ce conducerea centrală a USL a anunţat că nominalizarea unui candidat pentru această funcţie va reveni PC.

Buzău: Nu recunosc decizia luată la centru

Nu numai în Maramureş sunt probleme la desemnarea candidaţilor, ci şi la Buzău, unde PSD a cedat PNL candidatura comună la preşedinţia Consiliului Judeţean, situaţie prezentată de deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu, fiul preşedintelui CJ, Victor Mocanu.

Ponta i-a atras ieri atenţia că aceste lucruri se discută la partid, şi nu la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL, unde Mocanu a făcut declaraţiile cu pricina. PSD-iştii locali nu sunt de acord cu o candidatură din partea PNL, decisă la nivel central, şi vor un candidat din partea lor.
Ponta a precizat că nu va lăsa supărările din judeţe să se închidă de la sine, ci se va interveni din partea liderilor USL care se vor deplasa în teritoriu. Ei vor avea misiunea de a găsi soluţii pentru a face ca USL sa funcţioneze.   

Tot ieri, Crin Antonescu a recunoscut şi el existenţa nemulţumirilor în teritoriu. „Există probleme, nemulţmiri, nu am ascuns. Există şi motive de nemulţumire pe care le înţelegem. Vom merge peste tot unde e nevoie, vom discuta cu colegii din teritoriu, vom găsi rezolvări care să asigure două lucruri: determinarea pentru partide de a se angaja în pregătirea acestor alegeri cu toate resursele şi voinţa politică şi, doi, funcţionarea eficientă în formulă unitară a USL în fiecare judeţ, inclusiv în cele în care azi există anumite nemulţumiri”, a spus Antonescu.

Cele mai citite
00:03:06

Biden se încăpățânează să-și apere candidatura în cadrul unui interviu crucial

Președintele american Joe Biden și-a apărat hotărât și uneori cu dificultate acuitatea mentală și capacitatea de a guverna țara pentru un al doilea mandat,...

Descoperire șocantă pe DN 39: A fost găsit un cadavru între Agigea și Eforie Nord

Trupul unui bărbat a fost găsit sâmbătă dimineață pe marginea șoselei dintre Agigea și Eforie Nord, prezentând un traumatism cranian grav. Serviciul de Ambulanță...

Două avioane F-16, ridicate în aer după un atac cu drone la granița României

Ministerul Apărării a anunțat sâmbătă că, în urma unor noi atacuri rusești asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă