22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDouă avioane F-16, ridicate în aer după un atac cu drone la...

Două avioane F-16, ridicate în aer după un atac cu drone la granița României

Ministerul Apărării a anunțat sâmbătă că, în urma unor noi atacuri rusești asupra unor obiective din Ucraina, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au fost ridicate în aer pentru a monitoriza situația.

Avioanele F-16 s-au întors la bază după încetarea măsurilor de alertare, fără a fi identificate probleme în zonă până în prezent. Acțiunile de căutare pentru eventuale obiecte căzute în România s-au concentrat în localități din județul Tulcea.

În dimineața zilei de 6 iulie, forțele ruse au lansat o serie de atacuri asupra unor ținte din Ucraina, în apropierea graniței cu România, în județul Tulcea. Ca răspuns la detectarea dronelor rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană. Două aeronave F-16 de pe Baza 86 Aeriană Borcea au fost trimise în misiune pentru a monitoriza situația aeriană.

Cele două aeronave F-16 s-au întors la bază în jurul orei 9.00, după ce măsurile de alertare au fost ridicate. Ministerul Apărării a confirmat că nu au fost identificate probleme în județul Tulcea până în prezent, însă căutările pentru eventuale obiecte căzute continuă în zonă. Monitorizarea și verificarea teritoriului rămân prioritare pentru autoritățile române.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a mai transmis MApN.

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență începând cu ora 06.38, în legătură cu instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă