39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentÎntâlnirea Tinerilor Ortodocși, Ploiești: Luați-L pe Iisus Hristos drept călăuză! Nu vă...

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, Ploiești: Luați-L pe Iisus Hristos drept călăuză! Nu vă va dezamăgi!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj, sâmbătă, celor peste 500 de participanţi la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Arhiepiscopia Bucureştilor, găzduită de municipiul Ploiești, arătând că „într-o lume marcată de schimbări rapide şi influenţe diverse, din ce în ce mai lipsită de ideal, de pace şi bucurie, Biserica rămâne un reper stabil, un loc de refugiu şi de găsire a adevărului, păcii şi iubirii lui Dumnezeu”.

„Traversăm vremuri complexe, încărcate de provocări care, prin credinţă şi rugăciune, pot fi transformate în oportunităţi. Astăzi, probabil mai mult decât oricând, Biserica are nevoie de tineri care să trăiască şi să mărturisească Evanghelia lui Hristos. Într-o lume marcată de schimbări rapide şi influenţe diverse, din ce în ce mai lipsită de ideal, de pace şi bucurie, Biserica rămâne un reper stabil, un loc de refugiu şi de găsire a adevărului, păcii şi iubirii lui Dumnezeu. Fiecare dintre voi a fost binecuvântat cu daruri unice, primite pentru a le împărţi cu cei din jurul lui. De aceea, sunteţi chemaţi să fiţi şi să împărţiţi lumină în lume, să cultivaţi şi să valorificaţi aceste daruri spre binele vostru şi al comunităţii. Sunteţi chemaţi, totodată, să vă implicaţi activ în viaţa Bisericii, să participaţi la slujbe, la activităţile comunităţii, precum şi la diferitele proiecte sociale. Astfel, veţi descoperi, puţin câte puţin, cât de profundă şi împlinitoare poate fi viaţa trăită în comuniune cu Dumnezeu şi cu aproapele”, a afirmat Patriarhul Daniel, în mesajul transmis tinerilor reuniţi la Ploieşti, prin Preasfinția Sa, Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam.

Întâistătătorul BOR i-a îndemnat pe aceştia să îşi păstreze credinţa şi valorile morale, să fie pilde vii şi mărturisitori adevăraţi ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toţi oamenii, prin cuvânt şi faptă.

Preot vorbind la microfon în public

Foto credit @ Mihail Oprescu, 6 iulie 2024
„ Într-o societate ce se vrea globală, dar este adesea marcată de egoism şi superficialitate, voi puteţi fi aceia care arată că o viaţă trăită cu Dumnezeu este plină de sens şi frumuseţe. Nu uitaţi că Biserica este familia voastră duhovnicească, chemată să apere inocenţa, sinceritatea, curajul, dorinţa de înnoire şi toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu. Aici veţi găsi mereu sprijin, înţelegere şi iubire. (…) Participarea voastră în activităţile de voluntariat ale Arhiepiscopiei Bucureştilor este deosebit de valoroasă. Prin aceste activităţi, nu doar că veniţi în ajutorul celor aflaţi în nevoie, dar vă îmbogăţiţi sufleteşte şi vă formaţi ca oameni ai iubirii şi compasiunii. Voluntariatul vă oferă oportunitatea de a pune în practică învăţăturile lui Hristos, de a deveni mâinile Sale întinse către semenii noştri. Continuând să fiţi activi, veţi descoperi că adevărata fericire se găseşte în dăruire şi slujire”, a mai transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Viceprimarul Municipiului Ploiești, Daniel Nicodim: Avem nevoie de voi, de entuziasmul vostru, de bucuria voastră de a fi

Evenimentul s-a desfășurat sub egida programului „Ploiești #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”, iar pe scena manifestării au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și județene, parlamentari și artiști.

Bărbat vorbind la microfon, eveniment public

Foto credit @ Mihail Oprescu, 6 iulie 2024
„ ITO cuprinde mai multe evenimente: concerte, conferințe, întâlniri, rugăciuni comune, agape…Dar în subtext este vorba de o singura chemare, de un strigăt adresat fiecăruia dintre voi de Cel Căruia ne închinăm și în Care ne-am pus toată nădejdea:
„Tinere, ție îți zic: Scoala-te!” (Luca 7, 14). Aceste cuvinte, rostite odinioară în contextul înmormântării unui tânăr și urmate instantaneu de învierea sa, vă privesc și pe voi (într-o oarecare măsură și pe noi, cei care v-am luat-o înainte cu o generație sau două), asa cum fiecare cuvânt din Evanghelii este despre noi și despre fericirea noastră.
Avem nevoie de voi, de entuziasmul vostru, de neprihănirea voastră, de perspectiva din ochii voștri, de bucuria voastră de a fi.
Nu va lăsați păcăliți de mirajul lumii, mulți încearcă să vă înșele, toată lumea va da sfaturi- nu neapărat și inspirate. Urmați-vă visele, urmați-vă drumul vostru înscris în ADN-ul sufletelor voastre, luându-l pe El drept călăuză: Nu vă va dezamăgi!”, a declarat Daniel Nicodim, viceprimarul Ploieștiului.

Întâlnirea Tineretului Ortodox este organizată sub egida Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar anul acesta reunește, la Ploiești, în perioada 05-07 iulie a.c., aproximativ 600 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova (Basarabia de Sud), Ungaria și Serbia, care vor participa la o serie de activități recreative, conferințe, slujbe religioase, dar și ateliere de lucru.

La actuala ediție a Întâlnirii Tineretului Ortodox, Primăria Municipiului Ploiești este organizator principal, evenimentul derulându-se și în contextul programului Ploiești Let’s PLAY, municipiul Ploiești fiind câștigătorul titlului de Capitala Tineretului din România, ediția 2024.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă