36.8 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război. Zelenski: „Oamenii noștri...

Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război. Zelenski: „Oamenii noștri sunt alături de familii”

Ucraina a reușit să aducă acasă 3.310 prizonieri de război în cadrul a 53 de schimburi de prizonieri, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, conform informațiilor furnizate de EFE.

De la începutul războiului din Ucraina, „am efectuat 53 de schimburi și 3.310 dintre oamenii noștri sunt deja acasă, alături de familiile lor”, a scris Zelenski pe canalul său Telegram. El a subliniat că eforturile continuă pentru a elibera toți prizonierii din captivitatea rusă, inclusiv soldați și civili, adulți și copii.

Președintele ucrainea a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat în aceste eforturi și a promis că guvernul va continua să caute modalități de a-i aduce pe toți prizonierii înapoi acasă.

Continuăm să lucrăm și să căutăm soluții pentru a-i elibera pe toți, a afirmat Zelenski.

Liderul de la Kiev a însoțit acest mesaj cu un videoclip care surprinde primele momente ale sosirii prizonierilor de război înapoi în Ucraina, evidențiind emoția și bucuria revederii cu familiile lor.

Narcis
Narcishttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă