27.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalNew York: Dalai Lama dă asigurări că recuperarea medicală decurge bine

New York: Dalai Lama dă asigurări că recuperarea medicală decurge bine

Dalai Lama a dat asigurări sâmbătă că se recuperează bine după operaţia la genunchi la New York, într-un mesaj video postat cu ocazia celei de-a 89-a aniversări, potrivit Reuters.

Liderul spiritual tibetan, cunoscut în lumea întreagă pentru campania sa neîncetată în favoarea unei autonomii mai mari a Tibetului său natal, a sosit în SUA la sfârşitul lui iunie pentru îngrijiri medicale.

„Am deja aproape 90 de ani şi nu mă simt rău, exceptând un uşor disconfort la nivelul picioarelor mele”, a declarat el într-un video postat pe site-ul său. „Însă aceasta este inevitabil, e vârsta. Prin urmare, mă simt bine, puteţi fi liniştiţi”, a adăugat liderul spiritual, care şi-a redus deplasările în străinătate.

Deși este contestat în China, Dalai Lima este foarte apreciat în afara țării

Dalai Lama este de la mijlocul secolului al XX-lea liderul politic şi spiritual al tibetanilor, diabolizat în China, însă apropiat de SUA. Cu toate acestea, el şi-a părăsit funcţiile de şef politic al poporului său în 2011.

Un grup de responsabili americani, printre care fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a vizitat la sfârşitul lui iunie la domiciliul său din Dharamsala, în nordul Indiei.

China, care anexase Tibetul în 1950, a criticat atunci vizita, prin vocea ambasadorului său la New Delhi, calificându-l pe Dalai Lama drept un „exilat politic angajat în activităţi separatiste antichineze sub acoperire religioasă”.

Cui a mulțumit Dalai Lama pentru vaccinarea anti-Covid 19

El a mulţumit Guvernului Indiei pentru facilitarea vaccinării.

Dalai Lama le-a cerut oamenilor să meargă să se vaccineze, în număr cât mai mare: „Pentru a preveni unele situaţii serioase, faceţi această injecţie. Este de foarte mare ajutor. Vreau să împărtăşesc – mai mulţi oameni, ar trebui să aibă curaj să facă această injecţie”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă