24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportFlutur: PDL poate sã câştige alegerile de anul viitor

Flutur: PDL poate sã câştige alegerile de anul viitor

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sâmbãtã, cã PDL poate sã câştige alegerile de anul viitor, iar suportul de bazã vor fi cei 1.176 de primari ai partidului. De asemenea, el a subliniat cã PDL a demonstrat la alegerile parţiale din Neamţ cã ştie sã se mobilizeze, relatează Mediafax.

Gheorghe Flutur a spus, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, cã aleşii locali ai PDL trebuie “sã se cupleze mai mult de partid” şi sã explice mãsurile luate de guvernarea actualã.

“Nu am avut noi în cap sã luãm aceste mãsuri austere. A venit o vreme grea, de crizã, în care PDL şi-a asumat criza şi PSD, când eram împreunã la guvernare, a fugit în opoziţie. Am vâslit prin crizã. A fost greu, cu sacrificii, plãtim şi electoral, dar mãcar trebuie sã fim corecţi, cinstiţi şi transparenţi cã ceea ce am fãcut, am fãcut de bunã credinţã”, a spus liderul PDL.

Flutur le-a cerut membrilor PDL sã explice populaţiei cã şi în alte ţãri europene precum Italia, Spania sau Grecia sunt luate mãsuri de austeritate şi a precizat cã dacã oamenii vor înţelege cã mãsurile au fost necesare pentru ca România sã nu derapeze atunci vor înţelege cã PDL a fãcut ceea ce trebuie.

De asemenea, el a afirmat cã alegerile vor trebui comasate pentru cã altfel ţara ar fi într-o campanie continuã, menţionând cã USL nu doreşte comasarea alegerilor pentru cã “se scurteazã timpul de gargarã”.

“Sunt convins cã dacã anul viitor ne vor gãsi alegerile cu mandatul nostru pregãtit sã ne descãrcãm de vot, adicã ce am promis am fãcut, atunci oamenii vor înţelege şi cã PDL, cu armata de 1.176 de primari, poate sã câştige prin acest suport de bazã, primarul, alegerile anului viitor. Fiţi optimişti pentru cã am încredere!”, a spus Gheorghe Flutur.

El le-a amintit membrilor PDL cã în 6 decembrie 2009, la alegerile prezidenţiale, le-a spus sã fie liniştiţi şi cã “Mirciulicã a bãut degeaba şampania”, asigurându-i cã acum e la fel şi cã USL nu are în sondaje mai mult de 42-43 la sutã.

Flutur a spus cã USL “se îmbatã” cu sondaje şi s-a întrebat de ce dacã aceste sondaje ar fi reale alianţa curteazã în fiecare zi UDMR.

“Sã fim realişti. De ce le cer în fiecare zi mâna celor din UDMR? Pentru cã nu au mai mult de 42-43 la sutã. Le-am arãtat la Piatra Neamţ, pentru cã acolo a fost bãtãlia de la Podu Înalt, despre ce e vorba şi pe urmã au început sã se încaiere între ei. Asta înseamnã cã ştim sã ne mobilizãm şi cã ştim sã ne pregãtim”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

El a mai declarat cã se pregãteşte de “lupta electoralã”, precum şi sã ajute alte judeţe, cerând membrilor PDL sã-l asigure cã situaţia din organizaţie este stabilã.

“Dacã ştiu cã acasã, la Suceava, e linişte şi cã avem o echipã puternicã şi cã avem o armatã de primari care trebuie ajutaţi cu proiecte în continuare pot şi eu mai liniştit sã-mi iau în spate raniţa de luptã şi sã plec sã ajut şi alte judeţe şi PDL la nivel naţional. Nu va fi o bãtãlie uşoarã. Va fi o bãtãlie grea, dar sunt convins cã înţelegeţi cã ne pregãtim foarte serios şi ne pregãtim cu fapte”, a spus Flutur.

El a afirmat cã primarii PDL trebuie sã arate ce au fãcut şi într-o legãturã cu parlamentarul.

“Alegerile comasate vor însemna cã şi primarul şi Consiliul judeţean şi parlamentarul sã meargã împreunã în faţa urnelor şi sã spunã daţi votul acestei echipe ca sã modernizãm localitatea dumneavoastrã”, a mai spus Flutur.

Cele mai citite

Tudor Chirilă: “Ce conteazǎ câteva mii de voturi furate când viitorul arată aşa de bine”

Tudor Chirilă a tras primele concluzii după ce George Tuță a câștigat alegerile în Sectorul 1 al Capitalei. Într-o postare pe pagina sa de...

Babasha, despre Corina Bud: “Nu stă cu mine în studio!”

Continuă scandalul în online între Corina Bud și Babasha, artistul de manele invitat de trupa Coldplay pe scenă, la Național Arena. Vlad Babașa, cunoscut drept...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă