31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăBanca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului...

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a făcut acest anunț după cea mai recentă întâlnire pe care a avut-o la București cu reprezentanții Băncii Mondiale.

”Rezultatele concrete ale acțiunilor noastre comune sunt proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, medicale, de învățământ și pentru îmbunătățirea managementului riscului la dezastre și al căror efecte sunt resimțite în viața de zi cu zi”, a precizat Marcel Ciolacu.

Fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență și din cadrul financiar multianual 2021-2027 reprezintă oportunitatea   dezvoltării României. Susținerea proiectelor de investiții prin aceste finanțări și implementarea reformelor structurale vor accelera ritmul de creștere al economiei naționale și vor îmbunătăți viața oamenilor. Ne bazăm în continuare pe sprijinul Băncii Mondiale pentru atingerea obiectivelor noastre

La întâlnirea de la Palatul Victoria, din partea Guvernului au participat premierul Marcel Ciolacu, Ligia Deca, ministrul Educației, Marcel Boloș, ministrul finanțelor, precum și Adrian Câciu, ministrul investițiilor și proiectelor europene. Din partea Băncii Mondiale au participat Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, Marina Wes, director regional pentru UE al  Băncii Mondiale, precum și Anna Akhalkatsi, director de țară pentru Romania și Ungaria.

Întâlnirea de la Palatul Victoria a avut loc în ziua de 13 iunie 2024. Reprezentanții Băncii Mondiale vin periodic la București, cel puțin o dată pe an. În octombrie 2023, Banca Mondială a lansat Raportul de Ţară privind Clima şi Dezvoltarea pentru România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă