37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialSocietatePolițiștii rutieri vor avea un cod de conduită obligatoriu în relația cu...

Polițiștii rutieri vor avea un cod de conduită obligatoriu în relația cu șoferii

Polițiștii rutieri din România vor trebui să respecte un cod de conduită specific în relația cu șoferii.

Această obligație este inclusă într-un proiect de lege care modifică OUG 195 / 2002 privind circulația pe drumurile publice. Proiectul prevede „adoptarea unui cod de conduită special adresat polițiștilor rutieri”.

Proiectul de lege a fost deja aprobat de Senatul României, la data de 4 martie 2024. Urmează dezbaterea și aprobarea în Camera Deputaților. Înainte să intre în plenul Camerei Deputaților, mai precis la data de 17 iunie 2024, acest proiect se va discuta în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților.

Conform expunerii de motive, acest cod de conduită este necesar „în vederea stabilirii unor relații civilizate, calme și deschise” între polițistul rutier și participanții la trafic.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă