37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a...

Preşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a participa la ipotetice negocieri fără a fi arestat

Vladimir Putin va putea călători în Elveția, Europa, fără a fi arestat. Președintele Rusiei ar putea lua parte la posibile negocieri, în ciuda mandatului emis de Curtea Penală Internațională, potrivit președintei Viola Amherd.

Declarația a fost făcută după summitul consacrat păcii în Ucraina, găzduit de Elveția.

Amherd a explicat că mandatul Curții Penale Internaționale prevede excepții pentru cazurile de negocieri, subliniind astfel că Elveția este dispusă să faciliteze discuții de pace chiar și cu prezența lui Putin.

Summitul, co-organizat de Elveția și Ucraina, a fost considerat un succes datorită numărului mare de lideri internaționali care și-au exprimat sprijinul pentru cauza ucraineană. Amherd a menționat că Elveția este deschisă dialogului și cu alte națiuni care au refuzat participarea, cum ar fi China. Ministrul de externe elvețian, Ignazio Cassis, a adăugat că Elveția va informa Rusia și alte țări despre concluziile reuniunii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă