32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDoar 80 dintre cele 91 de țări participante au semnat comunicatul final...

Doar 80 dintre cele 91 de țări participante au semnat comunicatul final la conferința de pace pentru Ucraina

Doar 80 dintre cele 91 de țări participante au semnat comunicatul final la conferința de pace pentru Ucraina, care s-a desfășurat în Elveția.

Conferința a avut drept co-organizatori Elveția și Ucraina. Printre țările care nu au semnat comunicatul final s-au numărat Brazilia, India și Republica Sud-Africană. Aceste trei țări sunt aliate cu Rusia în cadrul grupului BRICS.

Summit-ul de pace pentru Ucraina s-a desfășurat în stațiunea Bürgenstock din centrul Elveției, în perioada 15 – 16 iunie 2024. Rusia nu a fost invitată să participe la această reuniune și, drept urmare, nu a trimis niciun reprezentant.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă