21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSportAlte sporturiCatalonia și Aragon, regiuni spaniole vecine, vor depune o candidatură comună pentru...

Catalonia și Aragon, regiuni spaniole vecine, vor depune o candidatură comună pentru JO de iarnă din 2030

Regiunile spaniole Catalonia și Aragon au ajuns la un acord pentru a depune o candidatură comună în vederea organizării Jocurilor Olimpice(JO) de iarnă din 2030, a anunțat luni presa spaniolă, citată de Reuters.

Ziarul La Vanguardia, cu sediul la Barcelona, a relatat că președintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a trimis o scrisoare oficială premierului Pedro Sanchez și executivilor locali cu detalii despre candidatura care va fi prezentată Comitetului Olimpic Internațional în timp util.

Orașul japonez Saporro este considerat favorit pentru organizarea evenimentului, iar fostele gazde ale Jocurilor de iarnă, Vancouver din Canada și Salt Lake City din Statele Unite, ar fi de asemenea interesate, conform epicnews.ro.

Ideea de a găzdui Jocurile Olimpice a divizat opinia publică din regiunile spaniole, mai ales că guvernul pro-independență din Catalonia nu a dorit să includă Aragon în candidatură, din cauza unei dispute politice.

Catalonia și Aragon vor să organizeze JO de iarnă din 2030, dar candidatura nu este una lipsită de probleme

De asemenea, activiștii au avertizat că organizarea Jocurilor ar putea avea un impact negativ și asupra Pirineilor, din cauza schimbărilor climatice.

Guvernul catalan a declarat că va organiza un referendum în regiune cu privire la aceste planuri. În trecut, referendumurile au anulat potențiale candidaturi din partea mai multor țări.

Deocamdată, planul este de a împărți probele de gheață indoor între La Molina-Masella, Baqueira Beret și Boi Taull din Catalonia, în timp ce Pirineii Aragonului vor fi scena pentru competițiile pe zăpadă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă