12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiCatalonia și Aragon, regiuni spaniole vecine, vor depune o candidatură comună pentru...

Catalonia și Aragon, regiuni spaniole vecine, vor depune o candidatură comună pentru JO de iarnă din 2030

Regiunile spaniole Catalonia și Aragon au ajuns la un acord pentru a depune o candidatură comună în vederea organizării Jocurilor Olimpice(JO) de iarnă din 2030, a anunțat luni presa spaniolă, citată de Reuters.

Ziarul La Vanguardia, cu sediul la Barcelona, a relatat că președintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a trimis o scrisoare oficială premierului Pedro Sanchez și executivilor locali cu detalii despre candidatura care va fi prezentată Comitetului Olimpic Internațional în timp util.

Orașul japonez Saporro este considerat favorit pentru organizarea evenimentului, iar fostele gazde ale Jocurilor de iarnă, Vancouver din Canada și Salt Lake City din Statele Unite, ar fi de asemenea interesate, conform epicnews.ro.

Ideea de a găzdui Jocurile Olimpice a divizat opinia publică din regiunile spaniole, mai ales că guvernul pro-independență din Catalonia nu a dorit să includă Aragon în candidatură, din cauza unei dispute politice.

Catalonia și Aragon vor să organizeze JO de iarnă din 2030, dar candidatura nu este una lipsită de probleme

De asemenea, activiștii au avertizat că organizarea Jocurilor ar putea avea un impact negativ și asupra Pirineilor, din cauza schimbărilor climatice.

Guvernul catalan a declarat că va organiza un referendum în regiune cu privire la aceste planuri. În trecut, referendumurile au anulat potențiale candidaturi din partea mai multor țări.

Deocamdată, planul este de a împărți probele de gheață indoor între La Molina-Masella, Baqueira Beret și Boi Taull din Catalonia, în timp ce Pirineii Aragonului vor fi scena pentru competițiile pe zăpadă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă