11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina,...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari.

Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 20 aprilie 2024, după o controversă politică derulată, în SUA, timp de câteva luni. Senatul SUA aprobase deja ajutorul pentru Ucraina.

Președintele Biden și Partidul Democrat au fost în favoarea acestui pachet financiar. Împotriva ajutorului financiar pentru Ucraina este un nucleu “dur” din Partidul Republican, în frunte cu fostul președinte Donald Trump. În final, inclusiv liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, a acceptat să susţină pachetul financiar pentru Ucraina. “Ca să vă spun sincer, prefer să trimit muniţii în Ucraina decât să-i trimit pe băieţii noştri la luptă”, a argumentat Mike Johnson.

Pachetul financiar care a fost aprobat în SUA la data de 20 aprilie 2024 are valoarea totală de 95 de miliarde USD, dintre care peste jumătate revine Ucrainei. Celelalte componente ale acestui ajutor sunt pentru Israel și pentru Taiwan.

În ultimele săptămâni, o serie de oficiali ai Ucrainei, inclusiv președintele Volodimir Zelenski, au cerut cu disperare ajutor militar din SUA. Cea mai urgentă cerere se referă la mijloace de apărare antiaeriană cu care ucrainenii să contracareze atacurile rușilor.

Citește și:

Zelenski vrea un summit pentru pace în Elveția, cu prezența a 100 de țări

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă