23.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSpecialZeci de cadavre de pui de TIGRU au fost descoperite în Thailanda

Zeci de cadavre de pui de TIGRU au fost descoperite în Thailanda

Zeci de cadavre de pui de tigru congelate au fost descoperite miercuri, cu ocazia unei percheziţii efectuate la “templul tigrilor”, atracţie turistică din Thailanda care a fost închisă recent, transmite AFP citată de Agerpres.

“Am găsit 40 de pui de tigru astăzi, morţi la una sau două zile de la naştere. Nu se ştie când au murit”, a declarat colonelul de poliţie Bandith Meungsukhum. Imagini difuzate miercuri de presa locală prezintă corpurile micilor tigri aliniate pe o cuvertură aşezată pe pământ. 

Departamentul parcurilor naţionale din Thailanda a anunţat că va depune plângere împotriva conducerii templului pentru “conservare ilegală de cadavre de animale”. 

Călugării de la “templul tigrilor”, vizitat anual de numeroşi turişti, au fost nevoiţi să accepte luni să lase autorităţile să le ia felinele care le aduceau venituri semnificative. Wat Pha Luang Ta Bua din provincia Kanchanaburi, numit “tempul tigrilor”, avea mare succes la turiştii străini, încântaţi să se fotografieze mângâind sau îmbrăţişând felinele. Templul era acuzat de mai multă vreme că a devenit o atracţie turistică mai degrabă decât un loc de spiritualitate. 

Templul a respins până acum acuzaţiile de rele tratamente aplicate animalelor şi de trafic de animale. Călugării explicau că apatia tigrilor, cu care turiştii făceau selfie-uri, nu se datora drogurilor, ci dresajului. 

În ceea ce priveşte puii de tigru congelaţi, Edwin Wiek, apărător al drepturilor animalelor care solicită de multă vreme închiderea templului, menţionează pista unui trafic legat de aşa-zisele virtuţi magice ale tigrului în credinţele populare asiatice. 

Pe pagina sa oficială de Facebook, templul a arătat că se întâmplă des ca puii de tigru să moară la scurt timp de la naştere, fără să explice totuşi motivele congelării. “În loc să fie incineraţi, puii morţi au fost congelaţi” din 2010, s-a mulţumit să spună templul, asigurând că animalele congelate nu erau destinate traficului. În acelaşi timp a denunţat atacurile “celor care trag concluzii prea repede”. 

Autorităţile au mai încercat să preia tigrii, în aprilie 2015, ca urmare a faptului că templul nu deţinea actele necesare, dar călugării s-au opus atunci, aminteşte AFP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tragere la sorți cu ghinion. România întâlnește Grecia lui Tsitsipas în Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a României se va duela cu Grecia lui Stefanos Tsitsipas în play-off-ul de menținere în Grupa Mondială I. Meciul se...

GALERIE FOTO. Bouchard, discretă pe teren, vocală pe internet

Canadianca Eugenie Bouchard continuă să fie o prezență discretă în circuitul WTA, după revenirea pe terenul de tenis, dar nu ratează nicio ocazie pentru...

Cele mai iubite prăjituri de cofetărie se pot face foarte simplu acasă

 Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă! E mai simplu decât crezi, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies