24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUcisă de un şofer beat, pe trecerea de pietoni

Ucisă de un şofer beat, pe trecerea de pietoni

Andreea a fost ucisă, pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail şi Gavril. Traversa bulevardul IC Brătianu din Constanţa, sub privirile mamei sale. Avea numai 19 ani şi cea mai frumoasă parte a vieţii sale nu începuse încă.

Un şofer inconştient, un şmecher care băuse bine înainte, s-a urcat la volanul maşinii sale decapotabile şi a ucis-o pe loc. A călcat-o ca pe un câine, nici măcar nu a avut curiozitatea să coboare din maşină. A omorât-o şi a călcat apoi şi mai tare acceleraţia, pentru a fugi de la faţa locului. A rămas în urmă o mamă răvăşită de durere, care nu putea decât să ţipe către cer: ”De ce fetiţa lui mama, de ce? De ce?”.

Despre mamă am vrea să spunem că a avut noroc şi că a scăpat cu viaţă, dar când copilul pe care îl ţii de mână îţi este ucis sub propriile privizi nu mai poţi vorbi de noroc, ci de un rest de viaţă plin de lacrimi şi suferinţe. Andreea terminase liceul şi intrase la Universitatea din Constanţa. Nu se va mai duce însă niciodată într-o sală de curs, pentru că mormântul i-a devenit casă.

A fugit de la locul accidentului

Andreea a fost ucisă de Traian Liviu Marinel, un bărbat de 29 de ani. Era Sf. Mihail şi Gavril, iar şoferul s-a cinstit bine, apoi s-a urcat la volan. Era prea beat ca să observe trecerea de pietoni şi femeile care traversau. Cum spuneam, nici măcar nu a oprit. Martorii accidentului, şocaţi şi revoltaţi, au crezut iniţial că o altă persoană, care a vrut să dea primul ajutor, este autorul accidentului, şi au fost la un pas de o linşa.

Un echipaj al Ambulanţei a ajuns la faţa locului şi a început manevrele de resuscitare. Fără rezultat, însă, rănile au fost prea mari. În timp ce Marinel se afla probabil acasă, fata pe care a ucis-o murea pe stradă, sub ţipetele îngrozite ale mamei, sub privirile şocate ale martorilor.

S-a urcat la volan după ce a băut bine

Lui Marinel îi place să i se spună Pako. Pe pagina sa de Facebook spune că ar lucra la o companie de nave de croazieră. Probabil aşa şi-a permis să îşi cumpere o maşină mai veche, dar decapotabilă, cu care a ucis-o pe Andreea.

În multe din fotografiile postate pe reţeaua de socializare este alături de una sau mai multe sticle de bătuură, cu toate că fotografiile sunt realizate în mijlocul zilei. Bere, cocktail-uri, nu contează.

Nu numai că îi place să bea, dar se lăuda cu lucrul acesta. Într-un mesaj postat în vara anului trecut, la ora 15.17, spunea: ”Ba oameni buni inseamna ca azi trebuia sa intru in coma de vreo doua ori…” si se lauda ca va bea suc numai daca este combinat cu rom. Cel mai probabil, şi în noaptea crimei a avut aceeaşi atitudine. Marinel s-a prezentat în cele din urmă la Parchetul Judecătoriei Constanţa, pentru a se preda. ”În urma testării cu aparatul alcooltest bărbatului i-a reieşit o valoare a alcoolemiei de 0,56 mg/l alcool în aer expirat”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Arestat preventiv

După ce s-a predat, magistraţii au luat hotărârea să îl aresteze preventiv pentru 29 de zile. Este acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere verifică şi dacă permisul să de conducere este valabil. Marinel a stat o perioadă de timp în Spania, iar permisul său este eliberat acolo. Există însă suspiciuni că ar fi vorba despre un fals. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească o pedeapsă între 5 şi 15 ani, dar nu este exclus să poată ieşi mult mai repede din închisoare sau chiar să nu fie închis. Mass media a relatat zeci de cazuri în care ucigaşii au scăpat fără să facă o zi de închisoare.

Durere fără margini

Pe cei apropiaţi, moartea Andreei i-a lovit ca un trăznet. “Sunt ca şi tine, mort, pe dinăuntru. Când îl pierzi, atunci îţi dai seama cât de mult îl iubeşti, dar tu ?! Tu cu ce ai greşit fata mea?!!?! Mai bine te ştiam fără ceva, dar în viaţă. Acum, cum te pot vizita la cimitir Andreea?! Cum?! Ce am greşit Doamne încât să mi te ia?! Te iubesc Andreea pentru toate câte ai facut, pentru mine, pentru noi. Te Iubesc şi nu te voi uita o viaţă”, spune prietenul ei, pe Facebook. Tot acolo au apărut o serie de mesaje de condoleanţe. “Nu-mi vine să cred. Îmi pare extrem de rău. Viaţa ei s-a terminat dintr-o dată din vina cui? Unui nenorocit! Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace”, spune Alex Sima. Alexandra Dinu, o verişoară, o plânge şi ea cu lacrimi amare: “Iubita mea verişoară, te voi iubi toată viaţa mea. Vei rămâne mereu sufletul meu. Tu eşti îngeraşul meu. Nu trebuia să fi tu. Ce mă fac eu fără tine, surioara mea, iubita mea. Tu vei fi mereu luptătoarea mea. Te iubesc mult, Andreea”.

Tragedii similare

Un accident asemănător a avut loc acum mai puţin de o lună, în Năvodari. Şoferul unui microbuz a lovit în plin o fetiţă de trei ani, care traversa pe trecereea de pietoni, de mână cu mama sa. Fetiţa a murit pe loc, mama a scăpat cu răni minore. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că şoferul nu a avut nici măcar intenţia de a frâna şi a intrat în plin în copil. Martorii oculari ar fi spus că acesta număra bani în momentul accidentului. Şoferul nu era băut.

Sf. Mihail şi Gavril – noaptea şoferilor beţivi

În aceeaşi zi când a murit Andreea, de Sf. Mihail şi Gavril, alte două tragedii s-ar fi putut întâmpla în Constanţa. Poliţiştii au depistat un bărbat de 49 de ani care a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,69 mg/l alcool în aer expirat, nu a respectat indicatorul STOP, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului cel de-al doilea autoturism a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un al treilea autoturism. Şoferul din a doua maşină şi un pasageri din a treia au fost răniţi. Vinovatul de producerea accidentului a fugit de la locul faptei, fiind depistat ulterior de către poliţişti la domiciliul său. Spre dimineaţă, un tânăr de 26 de ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, sub influenţa unor substanţe  psihotrope şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, acesta provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Cele mai citite

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său...

De la Palatul Victoria la Înalta Poartă. “Sultanul” Erdogan, unul dintre cei mai vechi lideri europeni, l-a primit pe premierul Ciolacu

După ce, acum o lună, l-a primit pe vicepreședintele Turciei, Cevdet Yılmaz, la București, premierul Marcel Ciolacu a fost primit, în ziua de 21...

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă