25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Klaus Iohannis vizitează miercuri Parcul Național „Piatra Craiului”

Președintele Klaus Iohannis vizitează miercuri Parcul Național „Piatra Craiului”

Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita miercuri, 22 mai 2024, Parcul Național „Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale, care va fi marcată pe 24 mai.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului va avea discuții cu autoritățile centrale relevante privind protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea educației pentru mediu. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis se va întâlni și cu directorii de parcuri naționale și naturale din diverse regiuni ale țării, reuniți la Parcul Național „Piatra Craiului”.

Pe agenda discuțiilor vor fi teme care necesită o abordare și un efort coordonat la nivel național, precum creșterea accesului publicului larg la parcurile naționale și naturale, desfășurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Național „Rangerii Juniori”. Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru național pentru protejarea biodiversității, pentru conservarea integrității ecosistemelor și peisajelor, precum și pentru administrarea optimă a parcurilor naționale și naturale.

„Sprijinirea politicilor publice care asigură protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea activităților educative în natură au reprezentat permanent priorități ale Președintelui României.

Prin participarea la evenimentul de miercuri, Președintele Klaus Iohannis evidențiază importanța conservării patrimoniului natural și rolul parcurilor naționale pentru activitățile educative și de conștientizare, precum și pentru recreere, cu condiția adoptării unui comportament responsabil cu natura”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă