33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalFranța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară...

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său de finanțe, înainte de semnarea unui parteneriat strategic cu statul din Golf privind inteligența artificială, scrie Reuters.

Statul din Golf a apărut ca un investitor important în domeniul inteligenței artificiale, în timp ce surse au declarat pentru Reuters că Abu Dhabi, bogat în petrol, vrea să investească în industria energiei nucleare din Europa.

Ministrul francez de finanțe, Bruno le Maire, a declarat că Franța ar saluta investițiile venite din Golf în industria sa nucleară, cum ar fi în Orano (n.r. companie multinațională din domeniul combustibilului nuclear), pe care guvernul o deține majoritar.

„Suntem deschiși la acest tip de cooperare”, a declarat acesta în districtul financiar din Abu Dhabi, înainte de semnarea parteneriatului, adăugând că va discuta despre aceasta în cadrul unor întâlniri cu oficialii EAU.

Le Maire urma să se întâlnească cu Khaldoon Al Mubarak, președintele companiei de stat Emirates Nuclear Energy Corp și directorul general al fondului Mubadala, controlat de guvernul din Abu Dhabi. De asemenea, el urma să se întâlnească cu Sultan Al Jaber, ministrul industriei și tehnologiei avansate și directorul executiv al companiei petroliere de stat Adnoc.

Emirates Nuclear Energy este interesată de crearea unui portofoliu de investiții minoritare în infrastructura europeană de energie nucleară, au declarat anterior sursele.

Statul din Golf operează din 2021 propria centrală nucleară, care a fost construită de Coreea de Sud, iar sursele au declarat că Abu Dhabi intenționează să organizeze în curând o licitație pentru patru noi reactoare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Coșuri de gunoi și europubele: colectează eficient si responsabil deșeurile rezultate din activitatea companiei tale!

Gestionarea gunoiului în cadrul companiei tale este o adevărată provocare? Știai că aceasta se poate realiza în mod cu adevărat eficient și responsabil? Dacă...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Coaliția se reunește pentru a discuta despre data alegerilor prezidențiale. Care sunt scenariile

Coaliţia de guvernare se reuneşte astăzi pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin. Liberalii...
Ultima oră
Pe aceeași temă