30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO: Ce efecte au avut bombele ATOMICE detonate de americani în Atolul...

FOTO: Ce efecte au avut bombele ATOMICE detonate de americani în Atolul Bikini

În urmă cu 67 de ani, armata americană a demarat „Operaţiunea Crossroads”, prin care a testat două bombe atomice şi a studiat efetele acestora asupra navelor.

Testele au constat în două explozii care au avut, fiecare, o putere de 23 kilotone. Acestea au fost cea de-a patra şi cea de-a cincea explozie declanşate de armata SUA, după testul nuclear efectuat lângă Alamogordo, New Mexico, şi după cele de la Hiroshima şi Nagasaki.

Citeşte şi Cele mai puternice ARMATE din lume. Vezi ce diferenţe există între SUA, Rusia şi China!

Toţi cei 167 de locuitori din zona Atolului Bikini unde s-a desfăşurat Operaţiunea Crossroads au fost mutaţi în zona nelocuită a Atolului Rongerik, aflată la aproximativ 200 de km de epicentrele exploziilor.

După desfăşurarea operaţunii, Atolul Bikini a devenit nelocuibil, conform site-ului re-actor.net.

Explozia „Able” a avut loc în aer, la altitudinea de 158 de metri, iar explozia „Baker” a avut loc la o adâncime de 90 de metri sub apă. Explozia din adâncime a cauzat formarea unui val mareic, înalt de peste trei km.

Citeşte şi FOTO: Câteva lucruri incredibile pe care nu le ştiai despre Hitler, Sadam Husein sau Einstein

În raza celor două explozii s-au aflat 95 de nave.

Explozia din adâncime a cauzat contaminarea tuturor navelor militare implicate în test, fapt care l-a determinat pe fostul preşedinte al Comisiei pentru Energie Atomică, Glenn Seaborg, să catalogheze testul Baker ca fiind „primul dezastru nuclear al omenirii”.

A treia explozie din cadrul Operaţiunii Crossroads, care urma să aibă loc în 1947, a fost anulată, din cauza faptului că navele militare folosite pentru testele din 1946 nu au putut fi decontaminate.

Galeria de mai sus conţine câteva imagini spectaculoase şi terifiante, realizate în timpul desfăşurării Operaţiunii Crossroads. Daţi click pe imagini pentru a citi toate informaţiile!

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna iunie:

2013/06/17//304062-armata-rosie.jpg1. FOTO COLOR: Cum a luptat ARMATA ROŞIE în cel de-Al Doilea Război Mondial

 

2013/06/17//304063-picturi.jpg2. Creaţiile unui dictator DEMENT. Aşa arată picturile realizate de către ADOLF HITLER

 

  

2013/06/17//304064-pisica.jpg3. FASCINANT şi emoţionant: Aşa arată cea mai frumoasă prietenie dintre o fetiţă şi o PISICĂ

 

  

2013/06/17//304065-inundatii.jpg4. FOTO incredibile: DEZASTRU în Europa Centrală. Vezi cum arată oraşele occidentale SUB APĂ!

 

  

 2013/06/17//304066-vestul-salbatic.jpg5. FOTO: Cum s-a născut şi dezvoltat un oraş din VESTUL SĂLBATIC. Imaginile sunt fascinante!

Cele mai citite

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă