29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăȘtirile zilei170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma să-i aducă acasă, s-a defectat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 14 spre 15 iunie 2024, pasagerii români au fost debarcați din avionul care se pregătea să decoleze din Antalya. Debarcarea pasagerilor ar fi fost decisă de comandantul aeronavei după ce pasagerii stătuseră deja circa două ore în avion.

Inițial pasagerii au fost anunțați că defecțiunea tehnică va fi rapid remediată și că avionul va decola, însă acest lucru a întârziat extrem de mult.

Abia în dimineața de duminică, 16 iunie, călătorii ar fi ajuns în România. Duminică dimineață, se pare că problema era aceea că încă nu se găsise un echipaj de schimb pentru avionul care urma să decoleze, cu mare întârziere, spre România. Găsirea unui nou echipaj era necesară întrucât echipajul inițial ar fi atins numărul maxim de ore de lucru permis de reglementările aeriene.

Antalya se află în sudul Turciei, pe litoralul Mării Mediterane și este una dintre cele mai căutate stațiuni ale Turciei, inclusiv de către turiștii români.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă