34.8 C
București
marți, 9 iulie 2024
AcasăInternaționalIsraelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru...

Israelul întrerupe activitatea militară de-a lungul drumului din sudul Fâșiei Gaza pentru a facilita ajutoarele

Armata israeliană a declarat că va face pauze tactice zilnice în activitatea militară de-a lungul unui drum principal din sudul Fâșiei Gaza, asta pentru a permite ajutoarelor să ajungă în enclavă, unde organizațiile internaționale de ajutorare au avertizat asupra unei crize umanitare în creștere, notează Reuters.

Luptele din orașul Rafah, unde Israelul vizează brigăzile rămase ale mișcării militante islamiste Hamas, vor continua, a precizat armata.

Armata a precizat că activitatea militară va fi întreruptă de la ora 05:00 GMT până la ora 16:00 GMT zilnic, până la noi ordine, de-a lungul drumului care duce de la punctul de trecere Kerem Shalom la drumul Salah al-Din și apoi spre nord.

În ciuda presiunii internaționale tot mai mari pentru o încetare a focului, un acord pentru oprirea luptelor pare încă îndepărtat, la mai bine de opt luni de la începutul războiului în enclava palestiniană.

Hezbollah, susținută de Iran în Liban, a deschis un al doilea front împotriva Israelului la scurt timp după ce atacul Hamas din 7 octombrie a declanșat războiul din Gaza. Luptele de la granița dintre Israel și Liban amenință acum să se transforme într-un conflict mai amplu. Zeci de mii de oameni au fost strămutați de ambele părți ale frontierei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă