21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentRomânul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți.

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua de 16 iunie 2024.

Bărbatul care a decedat avea doar 22 de ani și este din Iași. Acesta urma să-și sărbătorească ziua de naștere pe 23 iunie, când împlinea vârsta de 23 de ani, dar din păcate, nu a mai apucat.

În contextul degradării situaţiei de securitate din Republica Democratică Congo (RD Congo), Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Luanda, Republica Angola, s-a autosesizat ca urmare a apariţiei informaţiilor cu privire la decesul unei persoane şi rănirea altor trei, la data de 15 iunie 2024, în apropierea oraşului Goma, situat la frontiera cu Rwanda. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile din RD Congo pentru obţinerea unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor,

se menţionează în informarea transmisă de MAE.

În luna februarie 2024, tot în Congo au fost uciși doi cetățeni români. La acel moment, s-a susținut că acei doi români uciși erau mercenari.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă