28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalBoeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737


Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se lupte cu o criză care afectează producția.


Un nou program al furnizorilor Boeing comunicat industriei prevede ca producția de 737 să ajungă la 42 pe lună în septembrie, comparativ cu ținta anterioară de a atinge această producție în iunie, potrivit unor surse citate de Reuters.


Producția de avioane Boeing a încetinit brusc în fața controlului sporit din partea autorităților de reglementare, companiilor aeriene și parlamentarilor, în urma unui incident din ianuarie, când un dop de ușă a explodat un Alaska Airlines (ALK.N), deschide un nou avion de linie în timp ce se afla în aer.


Programul principal al furnizorilor Boeing stabilește așteptările pentru momentul în care furnizorii ar trebui să fie la o anumită rată de producție. Analiştii spun că nu reflectă neapărat producţia reală care a rămas în urmă din cauza unui amestec de control de reglementare şi constrângeri de aprovizionare.


Cu toate acestea, decizia Boeing de a respinge ținta este un indiciu că consideră că presiunile de aprovizionare nu se reduc.


Acțiunile Boeing au scăzut cu 2,2% în tranzacțiile de vineri.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă