32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieBănci & AsigurăriO despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei....

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse locuințelor

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a anunțat Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuință, pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă în anul 2023, a depășit 400.000 de lei. Această suma este de patru ori mai mare față de valorile din anii trecuți.

Severitatea în creștere a fenomenului furtunilor este mai mult decât evidentă. Totodată, este pentru prima oară când riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după riscurile de incendiu și explozie.

Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale țării. O asigurare de locuință ne protejează financiar de consecințele acestor fenomene naturale, dar și de multe alte situații nefericite

Furtunile din ultimele zile au afectat mai multe zone ale țării. O asigurare de locuință ne protejează financiar de consecințele acestor fenomene naturale, dar și de multe alte situații nefericite”, a declarat Alexandru Ciuncan, președinte și director general al UNSAR.

În ultimii 10 ani (2014-2023), companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuințe – pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. 25 la sută din această valoare a fost achitată în anul 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă