22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialEUROMAIDAN:Vrem demisia lui Ianukovici! Nu vrem nici un acord!

EUROMAIDAN:Vrem demisia lui Ianukovici! Nu vrem nici un acord!

Protestatarii nu vor să audă de niciun fel de acord cu puterea actuală şi cer demisia lui Victor Ianukovici, relatează http://www.timpul.md.

Punctele vamale la frontiera polono-ucraineană sunt blocate. În Lvov sunt declarate trei zile de doliu. În oraşul Vinniţa Piaţa Sovietică a fost redenumită în Piaţa Eroii Maidanului.

Ministrul interimar de Interne Vitalie Zaharcenko consideră că EuroMaidan este realizarea scenariului din Siria şi Egipt în Ucraina.

“Fără să înţeleagă până la urmă sensul evenimentelor din ţară, oamenii din regiuni blochează instituţiile de stat şi sectoarele de miliţie. Pe cine apără ei? Adunatura de extremişti care nu au nevoie de pace în stat? Sau păpuşarii lor care acţionează după scenariu din Siria, Egip şi altor state aruncate în haos?”, se întreabă ministrul interimar.

Zaharcenko a declarat că forţele de ordine au folosit arme de foc pentru a-şi proteja colegii care au devenit ţinta unor focuri trase din rândul protestatarilor. El consideră participanţii la EuroMaidan încearcă să divizeze poporul. Miliţia ar fi folosit armele din dotare legal.

„Este grav că cineva încearcă să plaseze oamenii şi forţele de ordine pe baricade diferite. Miliţia face parte din popor şi întotdeauna a fost cu poporul, orice ar spune politicienii. Când mass-media anunţă că într-o parte au murit 13 oameni, iar pe cealaltă-67, mi se pare o cruzime, pentru că, de fapt, au murit 80 de cetăţeni ucraineni”

Cele mai citite

Marcel Ciolacu e clar: “PSD va avea candidat la prezidențiale”

Într-un for statutar al Partidului Social Democrat, s-a decis că PSD va prezenta un candidat pentru funcția de președinte al României, a declarat sâmbătă...

Olaf Scholz dezaprobă condițiile impuse de Putin pentru pace în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a denunţat sâmbăta condiţiile impuse de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a negocia cu Ucraina, spunând că acestea echivalează cu...

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...
Ultima oră
Pe aceeași temă