32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalCum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea...

Cum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea Britanie la alegerile parlamentare

Marea Britanie va avea, în premieră, un „candidat AI” pe buletinele de vot pentru parlamentare, din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un oraș de pe coasta de sud a Angliei. „AI Steve”, reprezentat de omul de afaceri din Sussex, Steve Endacott, va apărea pe buletinul de vot alături de candidați non-AI, potrivit NBC News.

„AI Steve este copilotul meu AI”, a declarat omul de afaceri din Sussex, Steve Endacott, într-un interviu. „Eu sunt adevăratul politician care merge în Parlament, dar sunt controlat de copilotul meu”.
Endacott este președintele Neural Voice, o companie care creează asistenți vocali personalizați pentru întreprinderi sub formă unui avatar AI.

Tehnologia Neural Voice se află în spatele lui AI Steve, unul dintre cele șapte personaje pe care compania le-a creat pentru a-și prezența tehnologia.

Steve Endacott a declarat că ideea este de a folosi AI pentru a crea un politician care să fie mereu în preajma pentru a vorbi cu alegătorii și care să poată lua în considerare opiniile acestora.

Oamenii îi pot adresa întrebări lui AI Steve sau își pot împărtăși opiniile cu privire la politicile lui Endacott pe site-ul sau, timp în care un model lingvistic va oferi răspunsuri în voce și text pe baza unei baze de date cu informații despre politicile partidului sau.

În cazul în care nu are o politică pentru o anumită problema ridicată, AI-ul va efectua câteva cercetări pe internet înainte de a discuta cu alegătorul.
AI Steve, care poate fi încercat de public, a declarat pentru NBC News, că răspuns la o întrebare despre poziția să față de Brexit: „Că democrație, Marea Britanie a votat să plece și este responsabilitatea mea să implementez și să optimizez această decizie, indiferent de opiniile mele personale în această privința”.

„Aveți vreo idee despre cum ar trebui gestionat Brexit-ul în viitor?”, a adăugat acesta.

În 2022, Endacott a candidat fără succes la alegerile locale din partea Partidului Conservator. El a primit mai puțîn de 500 de voturi. De dată această, natură neobișnuită a candidaturii sale a stârnit interes pe X.

Dacă va fi ales, AI Steve ar fi primul legislator cu inteligență artificială care va ajunge într-o funcție publică – dar nu este primul care experimentează cu valorificarea tehnologiei emergente în alegeri.

În Wyoming, un candidat la funcția de primar din Cheyenne ar fi declarat că ar folosi un robot AI pentru a lua decizii în locul sau. Iar în urmă cu doi ani, un partid politic din Danemarca a fost fondat pe o platforma derivată din IA (AI).

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak a convocat alegeri anticipate surpriză pentru data de 4 iulie, într-o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru Partidul Laburist după 14 ani sub coordonarea conservatorilor, notează The Guardian.

Primul ministru a anunțat că alegerile vor avea loc la începutul verii, într-o mișcare cu risc ridicat pentru Partidul Conservator, care se află la 20 de puncte în urma laburiștilor în sondaje.

Sunak a decis în cele din urmă să dezvăluie data după ce a afirmat că inflația a fost din nou sub control și că economia se îmbunătățește.

„Sper că eforturile mele de când am devenit prim-ministru arată că avem un plan și suntem pregătiți să luăm măsurile îndrăznețe necesare pentru ca țara noastră să prospere”, a declarat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă