32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăVideo Protest Sectorul 1: Clotilde Armand Acuză Fraudă Electorală

Video Protest Sectorul 1: Clotilde Armand Acuză Fraudă Electorală

București, 15 iunie 2024 – În Piața Victoriei din București, susținătorii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, au organizat un protest cerând renumărarea voturilor. Aceștia susțin că alegerile locale din 9 iunie au fost fraudate, iar Clotilde Armand, care candidează pentru un nou mandat, continuă disputa cu Biroul Electoral Central (BEC).

Armand a publicat recent o copie a unui alt proces verbal de la secția de votare numărul 13, susținând că acesta este cel de-al 111-lea proces verbal falsificat din totalul de 166 de procese verbale. Ea a subliniat discrepanțele din document: „Secția de votare Nr. 13. Conform tabletei STS au fost 15 alegători la urna specială. În procesul verbal apar 27. Conform tabletei STS sunt 1053 de votanți, însă în procesul verbal apar 1070. Și uite așa am demostrat frauda lui Ciolacu demonstrată matematic. Acum e cazul să renumere sau să anuleze votul în Sectorul 1. Matematica nu minte”, a declarat Clotilde Armand.

Primarul în funcție a anunțat vineri că a făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral Sector 1, acuzându-i de abuz în serviciu și falsificare a documentelor și evidențelor electorale.


Avem probe din care rezultă că fraudele electorale au fost mușamalizate la nivelul BES Sector 1, la indicațiile reprezentantului PSD. Nu vorbim de simple erori, sunt fraude electorale grosolane, într-o singură secție am găsit zeci de buletine de vot în plus, în urnă, față de numărul de persoane care au votat

Aceasta a acuzat partidele PSD și PNL de utilizarea metodei „Suveica” cu buletinele de vot neștampilate. „PSD și PNL au folosit într-un mod organizat metoda Suveica cu buletinele de vot neștampilate care au dispărut din datele centralizate și care sunt de negăsit pentru autoritățile din România”, a adăugat ea.

Protestele din Piața Victoriei au avut loc începând de joi și au continuat pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă seara, atrăgând câteva zeci de persoane care solicită renumărarea voturilor.

În replică, Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1, formulată de Clotilde Armand, argumentând că „sesizările petentului nu cuprind alte motive și nu sunt însoțite de probe în dovedirea acestora”.

George Tuță, candidatul PNL-PSD, a declarat că are cu 681 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, înainte de centralizarea ultimelor trei secții de votare din sector. El a afirmat că „lucrurile nu se mai pot schimba în privința învingătorului”.

Disputa electorală din Sectorul 1 rămâne una tensionată, cu posibile evoluții pe măsură ce autoritățile continuă investigarea acuzațiilor de fraudă.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă