37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialConsilier județean din Suceava, suspectat de conflict de interese

Consilier județean din Suceava, suspectat de conflict de interese

Consilierul județean din Suceava, Nistor Tătar este suspectat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, informează un comunicat de presă remis de instituție.

Procurorii susțin că Tătar, în calitate de Director general al S.C. Servicii Comunale S.A. a semnat contractul individual de muncă prin care soția sa a fost angajată în funcția de inspector în cadrul societății comerciale.

Ulterior, acesta a semnat și actele adiționale la contractul individual de muncă al soției sale, încheiate la datele de 05 martie 2003, 14 februarie 2005, 01 august 2008, 01 septembrie 2009, precum și fișa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004 și, respectiv, fișa postului întocmită la data de 30 august 2011.

”TĂTAR NISTOR a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată în comunicatul citat.

Nistor Tătar deține funcția de de președinte al Consiliului de administrație la S.C. Servicii Comunale S.A., din data de 17 octombrie 2001 și funcția de director general, din data de 11 ianuarie 2008.

Consilierul județean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă