32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportFotbalVIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei...

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, care are loc în Germania. Luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E, România a învins Ucraina cu scorul de 3-0 (1-0).

Victoria are o semnificație deosebită pentru fotbalul românesc, marcând sfârșitul unei perioade de 24 de ani fără succes la un meci de la Campionatul European. Această realizare este un moment de mândrie pentru echipa națională și pentru fanii din întreaga țară, reflectând eforturile și determinarea echipei de a se întoarce la nivelul competițiilor de elită. După un sfert de secol de așteptare, această victorie simbolizează un nou început și reînnoirea speranțelor pentru fotbalul românesc.

Victoria împotriva Ucrainei a marcat a doua victorie din istoria României la Campionatul European, un turneu la care țara noastră a participat la șase ediții, inclusiv cea actuală din Germania. Prima victorie și, pentru o lungă perioadă de timp, singura, a fost obținută pe 20 iunie 2000 împotriva Angliei, cu scorul de 3-2, în faza grupelor.

În total, bilanțul României în cele 17 meciuri jucate la EURO este de două victorii, cinci remize și zece înfrângeri. Această a doua victorie nu doar că aduce un suflu nou echipei naționale, dar și întărește speranțele pentru un parcurs cât mai lung și de succes la actuala ediție a Campionatului European.

Pentru România au înscris Stanciu (29′), R. Marin (53′) și Drăguș (57′). 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă