33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialBirourile în care lucrează mai mulţi bărbaţi sunt mai murdare

Birourile în care lucrează mai mulţi bărbaţi sunt mai murdare

Birourile în care lucrează mai mulţi bărbaţi sunt mult mai murdare decât cele în care lucrează preponderent femei, conform unui nou studiu care confirmă ipoteza că bărbaţii, care sunt mai murdari şi mai neîngrijiţi decât femeile, contaminează şi locurile în care-şi petrec timpul, notează Daily Mail, citat de Agerpres.

 

Rezultatele acestui studiu pot fi explicate prin statisticile care indică faptul că bărbaţii se spală mai rar pe mâini şi pe dinţi decât femeile şi au în general o natură mai delăsătoare în ceea ce priveşte igiena corporală.

În cadrul studiului, o echipă de cercetători a analizat 450 de mostre de ADN din 90 de birouri ocupate preponderent de femei sau de bărbaţi din SUA. Cu această ocazie ei au putut identifica peste 500 de bacterii, majoritatea lor provenind de pe pielea umană, dar şi din nas, urechi şi chiar intestine. O altă parte dintre bacterii au ajuns în incintele de birouri fiind purtate pe haine sau pe pantofi.

În ceea ce priveşte echipamentele de birou “contaminate”, scaunele şi telefoanele aveau cea mai mare concentraţie de bacterii şi agenţi patogeni, urmate la mică distanţă de tastaturi şi de suprafeţele birourilor.

Coordonatoarea acestui studiu, Dr Kelly Scott, de la San Diego State University din California, susţine că “surpafeţele din birourile ocupate de bărbaţi sunt mai contaminate decât cele din birourile în care lucrează femei”.

Dr. Val Curtis, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, a reamintit la rândul ei că au existat şi alte studii care au ajuns la concluzia că bărbaţii sunt mai murdari decât femeile. “Bărbaţii nu iau în serios problemele de igienă. În plus, ei transpiră mai mult decât femeile şi astfel atrag şi mai multe bacterii”, mai adaugă ea.

De partea bărbaţilor se plasează însă Hugh Pennington, profesor emerit de bacteriologie de la Universitatea din Aberdeen. “Totul face parte din mozaicul bogat al vieţii, iar aceste bacterii ne ajută pentru că ne protejează de boli, întărindu-ne sistemul imunitar”, a subliniat el.

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...
Ultima oră
Pe aceeași temă