37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalDecizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Decizia luată de Vladimir Putin după 24 de ani!

Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord în această săptămână pentru prima dată în ultimii 24 de ani, au anunțat cele două țări, o călătorie rară care subliniază parteneriatul în plină dezvoltare al Moscovei cu acest stat înarmat nuclear, notează Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a adresat o invitație lui Putin în timpul unei vizite în Orientul Îndepărtat al Rusiei în septembrie anul trecut. Putin a vizitat ultima dată Pyongyangul în iulie 2000.

La invitația președintelui Kim Jong Un, Vladimir Putin va efectua o vizită de stat amicală în Republica Populară Democrată Coreeană pe 18-19 iunie,

a transmis Kremlinul.

Agenția de presă de stat nord-coreeană KCNA a anunțat, de asemenea, vizita, dar nu a oferit alte detalii.

Putin va vizita apoi Vietnamul pe 19-20 iunie, a precizat Kremlinul. Ambele vizite erau așteptate, deși datele nu fuseseră anunțate anterior.

Rusia a făcut tot posibilul pentru a face publică renașterea relației sale cu Coreea de Nord de la începutul războiului din Ucraina, provocând alarmă în rândul Statelor Unite și al aliaților săi din Europa și Asia.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă