29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalSummitul de pace al lui Zelenski, eșuat

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După două zile de negocieri și de discuții nu s-a ajuns la un acord agreat în unanimitate, conform agențiilor de presă.  

Rusia a ridiculizat evenimentul. China a stat departe. Summitul nu a atins obiectivul Ucrainei de a convinge țările importante din „Sudul global” să se alăture izolării Rusiei, comentează analiștii de presă.

Brazilia a participat doar ca „observator.” Și în cele din urmă, India, Indonezia, Mexic, Arabia Saudită și Africa de Sud și-au retras semnăturile din comunicatul summit-ului, chiar dacă unele chestiuni controversate au fost omise în speranța de a obține un sprijin mai larg, relatează Reuters.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

 1. ”Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat”
  Dezinformare tipica adoratorilor lui Putin, care prin forma si continut ne duce cu gandul la ..”Sputnik”!
  In primul rand ca summiitul nu a fost al lui Zelenki, si nici macar ideea acestui summit nu a fost a lui! Guvernul elvețian este cel care a invitat 160 de țări la Lucerna, cu excepția Rusiei!
  In al doilea rand, acest summit, care nu si-a propus nicicum acorduri ”spectaculoase,” a fost o victorie a democratiei si a tarilor care si-o doresc consolidata, si totodata un test menit a verifica sprijinul de care se bucura Ucraina in lume! A fost o victorie pentru ca, summitul s-a incheiat cu o declarație comună , semnată de 80 din cele 92 de țări prezente – inclusiv cele 27 de țări UE – care reafirmă integritatea teritorială a Ucrainei!
  Faptul ca tarile membre sau aspirante BRICS nu au semnat declaratia comuna, nu insemna absolut nimic , pentru ca toata lumea stie ca aceste tari, majoritatea conduse de dictatori sau premieri flati in sfera de infuenta a lui Putin si Xi, si chiar pe statul de plata al serviciilor intelligence din Rusia si China, vor face asta, fiind arhicunoscute deja statele respective ca ”sateliti” ai duetului kaghebisto-comunist ce se vrea stapanul lumii, Rusia + China.
  Si mai sunt cîteva chestii peste care jurnalista care semneaza doar ”Corina” sare prea usor, ca sa nu spun ca le ..omite dinadins.
  De exemplu, pe lângă cele 80 de guverne, pe lista semnatarilor declaratiei comune se află și Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul European, care i-au dat inca o plama usturatoare lui Putin. prin declaratia președintelui în exercițiu al executivului UE, Ursula von der Leyen, care, la conferință de presă, a spus referindu-se la propunerea de pace a lui Vladimir Putin ca nicio țară „nu va accepta vreodată acești termeni scandalosi” .
  Si de parca nu ar fi fost destul asta sa le strice ziua lui Putin si ..admiratorilor acestui dictator kaghebist sclerozat cu apucaturi hitleriste, presa a reamintit ca Leyen și șefii de stat și de guvern ai țărilor G7 au sosit la conferinta de pace de la Lucerna imediat după ce semnasera un acord (la Borgo Egnazia) prin care au imprumutat 50 de miliarde de dolari Ucrainei , imprumut susținut de venituri din activele rusești înghețate..!
  Toate informatiile astea le-ar spune publicului orice jurnalist care isi respecta meseria si..ziarul la care lucreaza. Din pacata, nu afost cazul aici!