29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriCum se modifică Legea achizițiilor publice

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre postată pe site-ul Termene.ro.

Urmează să fie modificate Legea achizițiilor publice (Legea 98/2016) și Legea achizițiilor sectoriale (Legea 99/2016).

Proiectul de OUG menționează dreptul autorităților contractante de a suspenda procedura achiziției publice înainte de împlinirea termenului stabilit pentru depunerea ofertelor sau a candidaturilor.

Pe de altă parte, companiile contractante vor fi obligate să ajusteze tarifele oferite subcontractanților, dacă autoritatea contractantă aplică la rândul ei clauze de ajustare sau actualizare a prețurilor. Proiectul prevede penalități pentru firmele contractante care nu ajustează prețurile achitate subcontractanților.

Site-ul termene.ro oferă informații integrate, actualizate în timp real, preluate din peste 15 surse oficiale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă