13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAtacul de la Barcelona. Trei persoane, reținute de autoritățile catalane, în legătură...

Atacul de la Barcelona. Trei persoane, reținute de autoritățile catalane, în legătură cu moartea a 13 persoane și rănirea a peste 100, în zona La Rambla

Poliția catalană a reținut, vineri dimineață, un al treilea suspect, în legătură cu atacul terorist din Barcelona, în urma căruia 13 persoane au murit și peste 100 au fost rănite, informează BBC News.

Suspectul a fost reținut în oraşul catalan Ripoli.  Anterior, tot la Ripoli, la 100 de kilometri nord de Barcelona, a fost arestat şi un marocan, identificat drept Driss Oukabir. Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a lovit mulţimea la Barcelona. El susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul. 

Autorităţile au mai arestat un spaniol, suspectat de legături cu atacul. Cu toate acestea, poliţia îl caută încă pe şoferul care a condus vehiculul.



În noaptea de joi spre vineri, alți cinci teroriști au fost uciși Cambrils, după ce au încercat să comită un nou atac. Autoritățile au confirmat că atacul „are legătură” cu cel din Barcelona. Bărbații împușcați aveau asupra lor centuri cu explozibil.

13 oameni au murit, iar aproximativ 100 au fost răniți, între care și doi români, într-un atac cu o furgonetă, la Barcelona. Mașina a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla, cu peste 80 de kilometri la oră. Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de „soldaţi ai Statului Islamic”.



 

Agenția Centrală de Informații (CIA) a a avertizat autoritățile catalane, în urmă cu două luni, că Barcelona și, în special zona La Rambla, ar putea fi țină a jihadiștilor. Potrivit agenției americane de informații, oraşul era o ţintă evidentă după atentatele în alte oraşe europene majore precum Paris, Londra şi Berlin.

Pe aceeași temă:



Citește reacții naționale și internaționale: 


Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă