13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAtacul terorist din Barcelona. Bilanțul morților a crescut la 14. Cea mai...

Atacul terorist din Barcelona. Bilanțul morților a crescut la 14. Cea mai tânără victimă este o fetiță de trei ani, iar un băiețel de șapte ani e dat dispărut. Oamenii provin din 34 de țări

UPDATE 19.00: Premierul britanic Theresa May a anunţat, vineri, că autorităţile britanice investighează dispariţia unui copil cu dublă cetăţenie, după atentatul din oraşul catalan Barcelona, relatează site-ul BBC News. May a precizat că investigaţia este "urgentă", dar nu a precizat numele copilului britanic dispărut.

UPDATE 18.00: Potrivit ultimelor informații, 28 de cetățeni francezi, între care patru copii, sunt grav răniți, scrie La Vanguardia. 

UPDATE 17.30: Secretarul de stat american Rex Tillerson a anunțat că cel puțin un cetățean american s-ar afla printre victimele dublului atac jihadist din Spania, transmite Reuters.

UPDATE 15.45: Bilanțul răniților a ajuns la 130 de răniți, potrivit BBC News.

 14.20: Autorităţile spaniole au revizuit la 34 numărul naţionalităţilor victimelor atacurilor de la Barcelona şi Cambrils.

13.40: Bilanțul atacului din Barcelona a crescut la 14 morți și 100 de răniți, anunță poliția catalană. Este vorba despre o femeie.

Un băiețel de șapte ani este dat dispărut, după ce micuțul s-a pierdut de mama lui, în îmbulzeala care s-a creat după ce dubița a intrat în pietonii de pe La Rambla, potrivit The Guardian.

Tony Cadman, bunicul băiețelului, a postat pe pagina sa de Facebook un apel disperat pentru a-și găsi nepotul. Mama copilului a ajuns la spital, în stare critică, dat stabilă.

13.15: Un bărbat italian, tată a doi copii, se află printre morţi. Bruno Gulotta, în vârstă de 35 de ani se afla în vacanţă cu partenera sa de viaţă și cu cei doi copii ai săi, potrivit colegilor de serviciu ai italianului, citaţi de The Guardian.

12.30: Trei cetățeni germani și un belgian sunt printre persoanle care au murit, potrivit unor surse citate de El Pais. Totodată, a fost identificată prima victimă spaniolă. Este vorba de Francisco López Rodríguez, un bărbat de aproximativ 60 de ani, din Granada. Soția bărbatului a fost și ea rănită, iar nepoata și fiul minor au murit, mai scrie El Pais.

Potrivit sursei citate, dintre răniți, 15 sunt în stare critică, 23 în stare gravă și 50 sunt răniți ușor. Autoritățile spaniole au precizat că victimele provin din Argentina, Australia, China, Belgia, Cuba, Franța, Spania, Olanda, Ungaria, Peru, România, Irlanda, Grecia, Macedonia, Italia și Venezuela.

 10.50: Cea mai tânără victimă a atacului terorist de la Barcelona ar fi o fetiţă de numai trei ani, potrivit Th Guardian. Totodată, o fetiță de şase ani ar fi grav rănită și internată în spital.

Potrivit sursi citate, fetiţa de trei ani a murit la spital, la scurt timp după ce a ajuns. Copila de şase ani, a cărei naţionalitate nu a fost dezvăluită, a fost internată cu hemoragie cerebrală.



26 de cetățeni francezi au fost răniți, joi, la Barcelona, după ce o forgonetă a intrat în mulțimea din zona La Rambla, cauzând moartea a 13 persoane și rănirea a peste 100. Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără victimele care au murit sau care au ajuns la spital, potrivit BBC News.

Potrivit Ministerului francez de Externe, cel puțin 11 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Astfel, șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, a anunțat că, în cursul zilei de vineri va merge la Barcelona, pentru a vizita victimele.

Totodată, surse oficiale au anunțat că patru australieni au fost răniți, dintre care unul grav, în timp ce o cetățeancă australiană este dată dispărută, informează agenția EFE.

„Opt australieni au fost afectați, între care patru care au fost răniți, trei care au solicitat ajutor consular și o persoană care este dată dispărută”, a declarat șefa diplomației australiene, Julie Bishop.

Între răniți se află și o femeie aflată în stare gravă, dar stabilă, și o altă cetățeancă australiană, care călătorea cu un pașaport britanic, spitalizată cu răni grave. Alți doi răniți au fost externați după ce au primit îngrijiri medicale .

Totodată, Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat, vineri, că doi cetățeni români au fost răniți, în atacul de joi seara.

13 oameni au murit, iar aproximativ 100 au fost răniți, între care și doi români, într-un atac cu o furgonetă, la Barcelona. Mașina a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla, cu peste 80 de kilometri la oră. Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de „soldaţi ai Statului Islamic”. Un alt atac a fost dejucat, câteva ore mai târziu, la Cambrils, iar autoritățile au împușcat cinci teroriști, care aveau asupra lor centuri cu explozibil.

Agenția Centrală de Informații (CIA) a a avertizat autoritățile catalane, în urmă cu două luni, că Barcelona și, în special zona La Rambla, ar putea fi țină a jihadiștilor. Potrivit agenției americane de informații, oraşul era o ţintă evidentă după atentatele în alte oraşe europene majore precum Paris, Londra şi Berlin.

Pe aceeași temă:



Citește reacții naționale și internaționale: 


Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă