13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Autorul atacului din Barcelona, un puști de 17 ani. El i-ar...

FOTO. Autorul atacului din Barcelona, un puști de 17 ani. El i-ar fi furat identitatea fratelui mai mare, ca să închirieze furgoneta cu care a intrat în oamenii din zona La Rambla. Tot ce știm până acum despre Moussa Oukabi, principalul suspect al atacului

Furgoneta folosită în atacul din zona turistică La Rambla din Barcelona ar fi fost închiriată sub numele lui Driss Oukabir, un cetățean spaniol de origine magrebiană. Ulterior, el s-a predat la poliție, anunțând că fratele de 17 ani i-a furat identitatea.



UPDATE 17.45: Au apărut informații noi și despre incidentul din Sant Just Desvern, în care o mașină a rănit un polițist, la un punct de control, la scurt timp după producerea atacului de pe La Rambla. Șoferul mașinii a fost găsit înjunghiat în spate, a declarat șeful Poliției, citat de El Pais. Surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru publicația spaniolă că nu exclud ca atacatorul care la omorât pe proprietarul mașinii să fi fost Moussa Oukabir, cel care ar fi omorât 13 oameni.

UPDATE vineri,12.09: Poliţia spaniolă a identificat un suspect al atentatului comis, joi, la Barcelona. Este vorba despre Moussa Oukabir, un tânăr de 17 ani, care ar fi furat furgoneta fratelui său, Driss Oukabir. Cel din urmă s-a predat poliției, după ce a aflat că poliția îl asociază atacului, din presă.

Potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia, autoritățile nu ar fi confirmat oficial că Moussa Oukabir Sporano este cel care a intrat cu mașina în mulțimea care se plimba pe bulevarul La Rambla.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Moussa ar fi mers în Maroc, în 13 august. În urmă cu doi ani, el ar fi fost întrebat pe o rețea de socializare: „Dacă ai fi încoronat rege suprem, ce ai face în prima zi?”. Astfel, tânărul care avea la acel moment 16 ani a răspuns: „Să ucid toți necredincioșii și să îi las în viață doar pe adepții Islamului”. 

Întrebat în ce țară nu ar vrea să trăiască niciodată, Moussa Oukabir a răspuns: „La Vatican”.

 09.30: Potrivit El Pais, Driss Oukabir este de origine marocană, are aproape 28 de ani şi locuia în oraşul Ripoll, situat la 80 de kilometri de Barcelona. Pagina de Facebook a bărbatului a fost închisă la scurt timp după ce poliţia i-a făcut publică identitatea. Pe Facebook, Oukabir scrisese că s-a născut în Marsilia, Franţa.

Publicația spaniolă La Vanguardia scrie că bărbatul s-ar fi predat singur polițiștilor, după ce și-a văzut fotografia la televiziunile de știri.

El le-ar fi declarat anchetatorilor că nu are nicio legătură cu atacul și că i-ar fi fost furate actele de identitate, cu ajutorul cărora atacatorul ar fi închiriat duba. De asemenea, el îl învinuiește pe fratele său și s-a arătat dispus să coopereze cu autoritățile catalane.

21.30: Suspectul ar fi fost arestat, potrivit postului public spaniol de televiziune RTVE, transmite The Associated Press. Bărbatul s-a baricadat într-un bar, înconjurat de poliţie, potrivit unui post local.

UPDATE 21.00: Driss El Ouakbir a mai fost reținut de poliție în 2012. 

Driss Oukabir, a fost închis timp de o lună în 2012 în localitatea catalană Figueres pentru abuzuri sexuale, au afirmat surse din cadrul anchetei, citate de agenţia de presă EFE. Oukabi are reşedinţa legală în Spania, ceea ce înseamnă că a locuit în această ţară cel puţin cinci ani. 

Fotografia cu bărbatul care ar fi închiriat furgoneta a fost făcută publică de El Pais. 




Cel puțin 13 persoane au murit, iar peste 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în pietonii aflați în zona turisitică La Rambla din Barcelona. Autoritățile au confirmat că șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului. Totodată, două persoane înarmate au intrat într-un restaurant, unde au luat mai mulți ostatici. 

Pe aceeași temă:

 
 
 
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă