10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportPreşedintele Iohannis şi premierul Tudose au condamnat ferm atacul din Barcelona. Cei...

Preşedintele Iohannis şi premierul Tudose au condamnat ferm atacul din Barcelona. Cei doi oficiali au anunţat că autorităţile române urmăresc cu atenţie evoluţia situaţiei

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şeful Executivului, Mihai Tudose, şi liderul social-democraţilor, Liviu Dargnea, au transmis, pe reţelele sociale, mesaje în care și-au exprimat regretul față de tragedia de la Barcelona, precizând că evoluția situației este urmărită "cu foarte mare atenție" de către autoritățile române.

"În aceste momente de grea încercare, ne exprimăm regretul față de tragedia de la Barcelona și urmărim cu foarte mare atenție evoluția situației. La nivelul Ambasadei României la Madrid, a fost instituită o celulă de criză, iar Consulatul General al României la Barcelona este în legătură permanentă cu autoritățile locale. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de cei din Barcelona și familiile lor!", a scris Tudose pe Facebook.

Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj, pe Twitter, în care condamnă ferm atacul din Barcelona, revendicat de gruparea teroristă ISIS. 

"Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Transmis condoleanţe familiilor victimelor".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a exprimat, de asemenea, solidaritatea faţă de poporul spaniol, lovit crunt de un nou atac terorist în Barcelona, soldat cu cel puţin 13 morţi şi peste 80 de răniţi. Gruparea jihadistă ISIS a revendicat atentatul.

"Sunt alături de poporul spaniol, lovit în această seară! Democrațiile lumii trebuie să stea unite și să lupte în continuare împotriva terorismului de orice tip. În niciun caz nu trebuie să cedăm în fața celor care împrăștie teroarea!", a scris Dragnea, pe Facebook.

 




Cel puțin 12 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla din Barcelona. Autoritățile au confirmat că șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului. Totodată, două persoane înarmate au intrat într-un restaurant, unde au luat mai mulți ostatici. Principalul atacator este un marocan pe nume Driss Oukabir, rezident în Spania. Ceilalți doi atacatori sunt baricadați într-un restaurant.

 
 
Cele mai citite

Parchetul European a confiscat 18 proprietăţi din București şi a îngheţat 14 conturi ale unui afacerist italian

Într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră complexă în domeniul TVA care implică carburanți importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au...

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă