12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLiderii mondiali, dar și reprezentanți din lumea sportului au transmis mesaje de...

Liderii mondiali, dar și reprezentanți din lumea sportului au transmis mesaje de solidaritate victimelor atacului din Barcelona, soldat cu cel puțin 13 morți și 60 de răniți

Lideri și oficiali mondiali, dar și sportivi și cluburi sportive din Spania și-au exprimat, joi, solidaritatea cu victimele atentatului terorist din Barcelona, soldat cu cel puțin 13 morți și 50 de răniți, potrivit autorităților regionale din Catalonia, informează EFE, potrivit Agerpres.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat într-un comunicat de presă "profunda tristețe și îngrijorare" după acest atac și a transmis "cele mai sincere condoleanțe familiilor și rudelor victimelor", dar și șefului guvernului spaniol, Mariano Rajoy. 





"Vreau să menționez în mod special persoanele eroice care au oferit primul ajutor, alergând în direcția pericolului pentru a-i ajuta pe alții, dar și forțele de securitate care acționează pentru a proteja populația", a mai spus Juncker, care a adăugat că executivul european "rămâne la dispoziția autorităților (spaniole) pentru orice fel de sprijin sau asistență de care acestea au nevoie". "Acest atac laș a fost comis în mod deliberat împotriva celor care vor să se bucure de viață și să-și petreacă timpul cu rudele și prietenii. Nu ne vom lăsa intimidați de barbarii ca acestea", a concluzionat el. 

În aceeași linie, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a scris în limba spaniolă pe contul său de Twitter: "Toată Europa este alături de Barcelona. Gândurile noastre sunt cu victimele și cu toți cei afectați de acest atentat laș". 

"Solidaritatea mea cu victimele atentatului terorist din Barcelona. Sprijin total pentru autorități. Întreaga UE unită în apărarea păcii", a scris tot în limba spaniolă, pe contul său de Twitter, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. 

"Statele Unite condamnă atacul terorist din Barcelona, Spania, și vor face tot ceea ce este necesar pentru a ajuta. Fiți tari & puternici, vă iubim!", a postat și liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter.

Cel puțin 13 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla din Barcelona. Autoritățile au confirmat că șoferul care a provocat accidentul a fugit de la fața locului. Totodată, două persoane înarmate au intrat într-un restaurant, unde au luat mai mulți ostatici. Principalul atacator este un marocan pe nume Driss Oukabir, rezident în Spania. Ceilalți doi atacatori sunt baricadați într-un restaurant. 

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă