24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAnchete în cazul unei fete de 13 ani care a născut acasă...

Anchete în cazul unei fete de 13 ani care a născut acasă o fetiţă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie au început câte o anchetă după ce o fată în vârstă de 13 ani dintr-un sat a născut acasă o fetiţă sănătoasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul adjunct al DGASPC Bistriţa-Năsăud, Olimpia Ababi, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că fata de 13 ani a născut la sfârşitul săptămânii trecute, dar Primăria Nuşeni a informat instituţia despre acest lucru abia luni, când la faţa locului s-a făcut o anchetă socială.

“Fata a născut acasă, la sfârşitul săptămânii trecute, şi a fost dusă cu o ambulanţă la Spitalul din Beclean. Are o fetiţă sănătoasă, atât ea, cât şi copilul fiind în stare bună. Noi am fost astăzi (luni – n.r.) atât la spital, la Beclean, cât şi acasă la părinţii fetei ca să le oferim consiliere”, a declarat Olimpia Ababi.
Potrivit sursei citate, familia fetei susţine că nu a ştiut nimic despre sarcina ei, dar a anunţat că va îngriji copilul fetei.

“Bunicii spun că vor avea ei grijă de bebeluş. Este vorba de o familie înstărită, cu o casă frumoasă, cu mulţi membri. Cel mai mic este de un an, fratele fetei care a născut”, a spus Ababi.
Ea a afirmat că din ancheta socială reiese că tânăra mamă a abandonat şcoala după ce a absolvit patru clase, motiv pentru care DGASPC Bistriţa-Năsăud se va ocupa să o reintegreze în învăţământ.
“După ce va creşte puţin copilul, ne vom ocupa să o reînscriem la şcoală ca să poată să înveţe o meserie şi să îi ofere copilului un viitor”, a spus Ababi.

Fetiţa de 13 ani este internată, în prezent, la Spitalul Orăşenesc Beclean, atât ea, cât şi bebeluşul urmând să mai rămână câteva zile sub supravegherea medicilor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, poliţiştii au început o anchetă să afle cine este tatăl bebeluşului şi să îl pedepsească pentru întreţinerea unui act sexual cu o minoră.

Cele mai citite

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...
Ultima oră
Pe aceeași temă