33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoFOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de...

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului general

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce iarba este lăsată netunsă, în zona zero a Bucureștiului. Și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, pare să-i calce pe urme edilului-șef la spații verzi lăsate fără toaletare.

Urmare a solicitărilor primite de la mai mulți cetățeni ai Bucureștiului, jurnaliștii cotidianului național “România liberă” s-au deplasat pe teren, pentru a verifica modul în care administrațiile publice locale se ocupă de spațiile verzi.

Chiar în centrul Capitalei, în zona Piața Unirii, la intrarea în Pasajul Unirii, dinspre Tineretului – Budapesta, pe Bulevardul “Dimitrie Cantemir”, administrația condusă de Nicușor Dan a lăsat iarba mai înaltă de un metru.

ALPAB a luat pauză

Am solicitat Primăriei Municipiului București (PMB), trimițând instituției și poze de la fața locului, să ne precizeze motivele pentru care spațiul vered nu este toaletat.

Nu am primit niciun răspuns din partea reprezentanților administrației publice locale conduse de Nicușor Dan.

Și spațiul verede din zona Pasajului Mihai Bravu de asemenea nu este toaletat.

Recent, “România liberă” a arătat cum iarba era mai înaltă de un metru, pe spațiul verde situat lângă Palatul Parlamentului, chiar lângă un panou electoral cu Nicușor Dan.

Atunci, la sesizarea noastră, reprezentanții Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție aflată în subordinea PMB, s-au deplasat pentru a toaleta spațiul vered.

Ciucu tunde iarba doar pe centru

Acțiunea ALPAB pare să  fi fost însă completă, deoarece, la câteva zile după intervenția Administrației, candidatul PSD la funcția de primar al sectorului 5, Adrian Vigheciu, se filma în timp ce a scos o vacă la păscut iarba înaltă, în aceeași zonă.

YouTube video

“Am ieșit cu vaca la păscut în mijlocul Sectorului 5 pentru a ajuta la producția de lapte. Îmi provoc contracandidații să ajute și ei la producția de miere. Singuri sau în familie, cum le e mai ușor. A venit timpul să reușim și în 5. Din 9 iunie, începem treaba”, a scris Adrian Vigheciu într-o postare pe pagina sa de Facebook, publicând și un videoclip electoral în care apare o vacă ce paște lângă Palatul Parlamentului.

Și locuitorii cartierului bucureștean Militari au parte de bălării lăsate să crească pe lângă blocuri.

Imaginile surprinse de jurnaliștii RL arată că buruienile sunt înalte și de 70 de centimetri, de exemplu, pe Strada Dezrobirii.

Primăria Sectorului 6, condusă de liberalul Ciprian Ciucu, a asigurat toaletarea spațiului verde doar pe mijlocul străzii, vegetația fiind lăsată să crească nestingherită pe lângă blocurile de locuințe.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan a participat la un eveniment prin care 100 de arbori au fost plantaţi pe Bulevardul Regina Elisabeta, în baza unui proiect de bugetare participativă câştigat în anul 2022 de Asociaţia Străzi pentru Oameni.

Ultimul dintre aceşti puieţi a fost plantat de primarul general al capitalei,alături de reprezentanţi ai asociaţiei şi angajaţi ALPAB.

Printre noii arbori se numără: mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roşu, arbore de gumă şi glădiţe.

Proiectul “Coroană verde pentru Regina Elisabeta” vizează reabilitarea spaţiilor verzi de pe Bulevardul Regina Elisabeta şi completarea cu arbori în alveolele libere, acolo unde copacii s-au uscat sau au fost tăiaţi.

“Ne-ar plăcea să fie un exemplu şi pentru alte zone. În fiecare zi primim mesaje de la oameni: ‘Vrem să plantaţi şi la noi! Şi pe Bulevardul Carol, şi pe Şoseaua Olteniţei”. Am vrea să fie un început mai degrabă şi un exemplu pentru toate bulevardele din Bucureşti”, a declarat edilul-șef.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...

Fotbal: Clauss consideră “extrem de pozitiv” ca De Zerbi să semneze cu Marseille

Fundașul echipei Franței și al clubului Olympique de Marseille, Jonathan Clauss, a declarat duminică că ar fi "extrem de pozitiv" ca antrenorul Roberto De...
00:01:00

Atac cu dronă avariază o navă comercială în Marea Roșie: Agenția britanică

Un atac cu dronă a avariat o navă comercială în Marea Roșie, în apropierea Yemenului, duminică dimineață, deși nu au fost raportate răniți, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă