21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAl-Qaida revendica asasinarea seicului Abu Risha

Al-Qaida revendica asasinarea seicului Abu Risha

Bratul irakian al Al-Qaida a revendicat, intr-un comunicat postat pe Internet vineri, asasinatul sefului tribal al provinciei Al-Anbar, in vestul Irakului, seicul Abdul Sattar Abu Risha, fidel aliat al Statelor Unite ucis cu o zi inainte intr-un atentat.

 

“Fratii vostri din ministerul securitatii statului islamic in Irak (autoproclamat de reteaua Al-Qaida in Irak) l-au asasinat pe imamul necredincios si al apostaziei, Abdu Sattar Abu Risha, seful asa-numitului sconsiliu al salvarii Al-Anbars (Desteptarea Al-Anbar), unul dintre cainii si stegarii cruciadei lui Bush”, potrivit comunicatului.

 

Seicul Abdul Sattar a fost ucis joi impreuna cu trei dintre garzile sale de corp de explozia unei bombe langa domiciliul sau din Ramadi, aminteste AFP, consultata de Rompres.

 

Acest sef tribal respectat era principalul artizan al ofensivei purtate de mai multe luni contra Al-Qaida in regiunea Al-Anbar si al noii strategii de alianta cu fostii insurgenti suniti, prezentata ca un “success” de comandamentul american. El devenise un interlocutor privilegiat al responsabililor americani si a dat mana cu presedintele George W. Bush in timpul vizitei sale surprize in regiunea Al-Anbar la 3 septembrie.

 

Seicul Abdul Sattar Abu Risha a fost ucis in prima zi a Ramadanului, la un an dupa crearea coalitiei sale “Desteptarea Al-Anbar” si cu cateva ore inaintea unui discurs al presedintelui american asupra Irakului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...
Ultima oră
Pe aceeași temă