36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaConferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.

Şefi de stat şi de guvern şi alţi reprezentanţi de rang înalt din circa 100 de ţări, precum şi ai unor organizaţii internaţionale sunt aşteptaţi să participe la summit.Rusia nu a fost invitată.

Aceştia urmează să discute o serie de probleme, printre care exporturile de cereale din Ucraina, siguranţa centralei nucleare Zaporojie, ocupată de forţele ruse, precum şi probleme umanitare, inclusiv schimburile de prizonieri.

Statele Unite, cel mai important aliat al Kievului, vor fi reprezentate de vicepreşedinta Kamala Harris. Numeroşi lideri din Europa vor participa la conferinţa de pace, între care preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare greseala a tarilor UE ar fi sa nu ”ermetizeze” spatiul aerian al Ucrainei facandu-l impenetrabil pentru avioanele si rachetele Rusiei nazist-putiniste, si sa nu ia in calcul trimiterea de trupe in Ucraina cat mai repede, nu atat pentru a apara Ucraina cat mai ales pentru a se apara pe ele insele! Pentru ca daca Ucraina cade, tarile UE risca sa duca un razboi cu trupele ruse ale schizofrenicului kaghebist Javrimir Putin chiar la granita UE, sau, si mai rau, pe teritoriul lor national, ceea ce ar însemna nu numai sacrificii, distrugeri si pierderi economice mai mari, ci si o amenintare deosebit de periculoasa pentru populatia civila a UE!
    Pentru ca, sa fie clar, Rusia, o tara agresoare dupa toate legile internationale, o dictaura de inspiratie naziste direct implicata in sabotaje care au loc pe tot curinsul UE, trebuie tratata ca atare!
    Ucrainienii nu trebuie sa-si ”sleiasca” capacitatea militara atacand! Trebuie doar ajutati de catre UE si NATO sa ”toace” valurile de soldati de tip ”carne de tun” pe care schizofrenicul kaghebist Vladimir Putin ii trimite sa moara sub pretextul ”dezanificarii” Ucrineiu, pretext pe care nu-l pot crede dect cei cu IQ cat clanța ușii! Rusia se va prabusi singura..! Procesul e plina evolutie: rubla a ajuns pe janta( 200 ruble=1 dolar, la ”negru”), Putin a ajuns sa se se milogeasca iranieni, nord-coreeni si chinezi pentru tehnica de lupta, munitie, diferite echipamente, piese si subansamble necesare industriei rusesti de tip sovietic (pe toate Rusia platindu-le cu materii prime exact ca tarile subdezvoltate din lumea a 3-a), milioane de rusi au ajuns sa nu aiba apa calda si caldura, iar cozile la oua, cartofi, carne si alte alimente de baza au ajuns sa fie mai mari ca pe timpul URSS!
    La urma urmei, cei mai mari teroristi de pe planeta, cei care practica terorismul de stat atat impotriva altor tari cat si impotriva propriilor cetateni refractari regimului putinist, anenințînd totodata sute de milioane de europeni si americani cu atacuri nucleare, sunt chiar Putin si rusii lui indobiticiti de cei 106 ani de kaghebism si comunism! ! UE si NATO trebuie sa-i trateze ca atare!