26.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentVIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare,...

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul inaugurării ”Galeriei Eroilor Aerului” şi a Monumentului Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române.

Potrivit premierului, această ceremonie onorează sacrificiul şi curajul aviatorilor şi paraşutiştilor militari, dar oferă şi prilejul de a reflecta asupra valorilor şi tradiţiilor ce ne definesc ca popor.

Ca fiu al unui pilot militar am crescut în mijlocul unei comunităţi dedicate excelenţei şi sacrificiului pentru ţară. Această moştenire personală mă face să înţeleg profund provocările şi responsabilităţile pe care le implică serviciul militar, în special în cadrul Forţelor Aeriene Române. Astăzi inaugurăm cu mândrie ‘Galeria Eroilor Aerului’, un loc menit să păstreze vie amintirea celor care şi-au dedicat viaţa spaţiului aerian al României.

Marcel Ciolacu

Ciolacu a arătat că este important, mai ales pentru tineri, să afle poveştile de eroism legate de aviatorii români, ”fiindcă aceştia reprezintă modele puternice de care tinerele generaţii au nevoie”.

Sunt figurile capabile să inspire şi să ne facă pe toţi să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor.

Marcel Ciolacu

Șeful Duvernului s-a referit şi la importanţa dezvelirii Monumentului Cercetaşilor Paraşutişti şi Paraşutiştilor Militari ai Armatei Române.

„Acest monument este un tribut adus celor care prin curaj şi determinare au apărat şi continuă să protejeze libertatea şi integritatea teritorială a României. Paraşutiştii militari sunt un simbol al cutezanţei şi al spiritului de sacrificiu, iar acest moment va rămâne o mărturie peste timp a devotamentului lor”, a mai declarat Ciolacu.

În context, premierul a punctat că legătura sa cu militarii din Forţele Aeriene Române va rămâne una de profund respect şi recunoştinţă.

„Vreau să folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu faţă de toţi militarii din Forţele Aeriene Române. Ei sunt cei care, zi de zi, ne apără cerul şi ne asigură că putem trăi în pace şi siguranţă. Vă asigur că legătura mea cu această comunitate va rămâne una de profund respect şi recunoştinţă, fiindcă alegerile vin şi trec, iar funcţiile sunt vremelnice, însă admiraţia şi credinţa mea sinceră că militarii noştri reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea acestei naţiuni rămân neclintite”, a subliniat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă